Xàtiva rep 84 obres originals per a la XVII Biennal Internacional de Gravat «Josep de Ribera»

Un total de 52 participants d’onze nacionalitats diferents s’han presentat al concurs per optar al premi de 5.000 €

Xàtiva, 13 d’octubre de 2023.- Xàtiva ha rebut un total de 84 obres originals, de 52 participants diferents, per a la XVII Biennal Internacional de Gravat «Josep de Ribera». Els països de procedència dels i les artistes són Argentina, Àustria, Bulgària, Colòmbia, Cuba, Índia, Itàlia, Mèxic, Polònia, Espanya i Estats Units.

Una vegada acabat el període d’admissió dels gravats, el jurat del concurs ha finalitzat la valoració de les obres prevista a les bases del concurs i n’ha seleccionat 40 que passen a la següent fase.

Fins al 27 d’octubre tenen de termini els artistes seleccionats per a enviar els originals de les obres, de les quals una serà escollida guanyadora i es dotarà amb un premi de 5.000 €. El premi està patrocinat per l’Ajuntament de la ciutat i el Rotary Club de Xàtiva.

JURAT DE LA BIENNAL

Ja és coneix el jurat encarregat d’escollir el guanyador o guanyadora de la XVII Biennal Internacional de Gravat «Josep de Ribera».

El jurat està compost per Hortensia Mínguez García, llicenciada en Belles Arts, especialista en gravats i sistemes d’estampació i doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Compta també amb un postdoctorat en «Libro de Artista y Estudios Interdisciplinarios» i és investigadora i membre fundadora de la «Red Internacional de Arte».

El segon membre del jurat és Sergio Luna Lozano, llicenciat en Belles Arts i doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. És també professor i investigador en la Universitat Miguel Hernández d’Alacant.

I l´’ultim membre és Marta Pina Martínez, llicenciada Belles Arts per la Universidad Politécnica de Valencia. Dissenyadora i il·lustradora, especialista en gravat i sistemes d’estampació. Pina és també docent en Barreira Art i Disseny-Centre oficial d’Estudis Superiors.

No hay comentarios

Dejar respuesta