Xàtiva reobri espais municipals i recupera l’autorització de les activitats

Romandran encara tancats alguns espais com ara els centres de majors, les pistes esportives urbanes o el Castell de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha emès un ban municipal amb el qual ha informat a la ciutadania de diferents mesures que entraran en vigor a partir de demà dimecres 3 de març i almenys fins el 14 de març, degut a la millora de la situació de la pandèmia a la ciutat.

D’una banda s’alça la suspensió de les activitats de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i lúdic-festiva al terme municipal de Xàtiva així com també s’alça la suspensió de les autoritzacions i cessions d’espais municipals atorgades a particulars, associacions i a col·lectius ciutadans.

A més a més, s’ordena la reobertura al públic de la Casa de Cultura, la Casa de la Joventut, la Casa de les Dones, Sant Domènec, l’Arxiu Municipal, el CCX, el Poliesportiu de Les Pereres (excepte el gimnàs), els camps de futbol de la Murta i el Paquito Coloma, els pavellons de voleibol i Francisco Ballester, l’Oficina de Turisme, l’Espai Borja, els museus de l’Almodí, Belles Arts i Corpus; el Gran Teatre, la pista esportiva d’Annauir, els locals socials d’Annauir i Sorió i les dependències municipals del carrer Engai. La biblioteca municipal, per la seua part, continuarà oberta amb les limitacions actuals.

Cal indicar que aquests espais que reobren ho faran al 50% del seu aforament excepte el Gran Teatre, l’auditori del CCX, el saló noble de la Casa de Cultura i l’auditori de Sant Agustí, que s’obriran amb el 30% de l’aforament.

Per contra, continuaran tancades les pistes esportives urbanes d’Ausiàs March i de la plaça de la Constitució (Carme), el JOC, els centres de majors de la Plaça Roca i d’Abu Masaifa, el centre social de Torre de Lloris, el Museu Faller, l’Skatepark i el Castell de Xàtiva (aquests tres últims per obres).

Els espais esportius es regiran per la normativa autonòmica. En aquest sentit sols estaran oberts per a la pràctica esportiva federada o municipal, o per a la pràctica d’esports que es duen a terme de forma individual o per parella (en aquest cas tennis, pàdel i atletisme).

Els parcs infantils i els jardins obriran des de les 6 del matí fins les 22 de la nit i es manté la limitació d’aforament en casaments, vetlles, soterrars i cerimònies no religioses fins a un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i 10 en espais tancats. L’ús de les seus festeres no podrà superar el màxim de quatre persones (i sols per a activitats referents a les funcions pròpies de gestió i administració, en cap cas obertes al públic).

«Estem en un bon moment pel que fa a la pandèmia a la ciutat, i la Generalitat ja va donar a conèixer l’alleugeriment d’algunes mesures. Nosaltres teníem des de principis de desembre tancats tots els espais municipals, i a partir de demà ja es reobriran la gran majoria», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha insistit «en la necessitat de seguir tenint molta prudència i seguir complint de forma estricta les normes tant en l’àmbit públic com sobretot en l’àmbit privat. Venim d’una incidència de més de 1.200 i no volem arribar a una quarta onada, pel que demanem la màxima responsabilitat».

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + seis =