Xàtiva renova la xarxa d’aigua potable nº2 amb una intervenció a l’Avinguda de Selgas

Els treballs comptem amb un pressupost de més de 43.000 euros i consten de la millora del rendiment volumètric i l’adequació de materials

Xàtiva,29 degenerde 2024.- L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat la renovació de la xarxa d’aigua potable en l’Avinguda Selgas, amb uns treballs que van començar la setmana passada i que compten amb un pressupost de 43.057 euros.

Aquesta intervenció té com a objecte la reposició de la xarxa de distribució d’aigua potable en l’Avinguda Selgas per tal de millorar el rendiment volumètric del sector nº2, minimitzant el consum no registrat i adequant els materials a la normativa vigent.

L’actuació consisteix en l’execució d’una conducció de fosa dúctil de 40 a 75 metres de longitud i de 200 mm de diàmetre per vorera, amb un traçat paral·lel a la conducció actual, realitzant les connexions pertinents aigües amunt i avall de la xarxa de distribució. Així mateix es procedirà a substituir la totalitat de les escomeses existents i la instal·lació d’una vàlvula de seccionament en el tram afectat. La dotació mitjana de consum diari serà d’almenys 300 litres per habitant al dia.

Cal tindre en compte que la tipologia que caracteritza la xarxa de distribució de Xàtiva és eminentment ramificada en les zones consolidades, i mallada en les zones de nova urbanització, dividint-se en cinc sectors diferenciats segons el dipòsit de distribució que alimenta a la xarxa. Aquesta actuació té lloc a la xarxa nº2 (nucli de la ciutat).

«Aquestes obres de renovació de la xarxa d’aigua potable s’estan produint a l’Avinguda Selgas, entre els carrers Pintor Rosinyol i Portal de València, i s’encardinen dins del Pla Director d’Aigua Potable», ha manifestat el regidor d’Obres Ignacio Reig, qui ha recordat que «s’estan executant en aquest sentit una gran quantitat d’obres, des de Carraixet fins a la zona de les Palanques o Ausiàs March. Iniciem així l’any amb intervencions molt necessària per mantenir el servei públic d’aigua potable de la nostra ciutat, amb una excel·lent qualitat de l’aigua».

En el pressupost de l’any 2024, l’Ajuntament de Xàtiva ha pressupostar inicialment 960.000 euros per a la millora del cicle hidràulic de l’aigua, el que suposa la xifra més alta de la història en aquesta partida, i la qual es veurà augmentada amb incorporacions de romanent al llarg del present exercici.

No hay comentarios

Dejar respuesta