Xàtiva remodela la plaça de la Seu

El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Xàtiva, Jordi Estellés, ha informat de la remodelació que l’Ajuntament de Xàtiva està duent a terme a la plaça de Calixte III, coneguda popularment com a la plaça de la Seu.

Estellés ha comentat que «després de la remodelació integral de la plaça amb motiu de l’exposició de La Llum de les Imatges, l’opinió general de la població, que hem pogut arreplegar en diversos processos de participació ciutadana, conclou la necessitat d’integrar vegetació i dotar a la plaça d’un ús més amable i recreatiu per als veïns».

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Xàtiva ha començat a instal·lar un sofisticat sistema de reg per degoteig, així com a redistribuir bancs i maseters per la plaça. S’ha projectat una distribució en paral·lel d’aquest nou mobiliari urbà, «amb l’objectiu de preservar el major protagonisme dels dos monuments, la Col·legiata i l’antic Hospital», segons explica Estellés. La intervenció ronda els 10.000 euros d’inversió.

També està previst el reforç de l’enllumenat de l’Hospital Reial, amb l’objectiu de destacar la vistositat de la façana i ressaltar els seus elements artístics decoratius. En relació amb aquest assumpte, el plenari de proper dissabte votarà l’aprovació d’un conveni amb la Mancomunitat La Costera-Canal per traslladar l’oficina de l’OMIC de la seua ubicació actual a la capella gòtica de l’Hospital a les dependències de l’oficina del centre històric, a la Casa Artigues. D’aquesta manera la capella amb arc conopial i envoltada de pinacles flamígers, quedarà enllumenada i visitable des de l’exterior.

Fundat com a hospital reial per Jaume I en 1244, reconstruït segles després, l’antic hospital és un dels monuments més bells i interessants de Xàtiva. A més de la seua bellesa formal, interessa per la curiosa fusió de l’última arquitectura gòtica amb els primers assajos renaixentistes, sent l’edifici que millor resumeix la situació de l’arquitectura valenciana en els anys centrals del segle XVI. Durant més de cinc segles s’ha ocupat de la salut dels xativins.

Reparació d’urgència a la cúpula de Sant Agustí

D’altra banda, l’Ajuntament està executant unes obres de reparació urgent dels desperfectes patits per la teulada de la cúpula de l’ex-convent de Sant Agustí que va estar afectada per la caiguda d’un raig setmanes enrere. A tal efecte, s’estan duent a terme treballs en vertical per tal de reposar la base del teulat i les teules blaus esmaltades que foren destruïdes pel raig. L’actuació suposa una despesa de 3.448,5 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta