Xàtiva reivindica la figura sanitària al Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita

El Consell Escolar decideix també fer festius per al proper curs els dies 13 d’octubre, 7 de desembre i 18 de març

Xàtiva, 7 de juliol de 2023.- Ahir dijous va tindre lloc la reunió del Consell Escolar de Xàtiva per tal de tractar diversos assumptes referents al funcionament dels centres educatius però també als festius locals de cara al proper curs 2023-2024.

El Consell va aprovar per unanimitat donar suport a la reivindicació del centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita referent a la sol·licitud remesa a les Conselleries d’Educació i de Sanitat demanant que el col·legi compte amb un professional sanitari durant tota la jornada escolar.

El centre va presentar el passat mes de setembre les necessitats d’infermeria, donat que compten amb 54 alumnes dels quals 34 necessiten cures especials com ara medicació en horari escolar, la necessitat de ser alimentats per sonda o problemes amb malalties com ara la diabetis o l’epilèpsia.

«Aquesta reivindicació la venim defensant des de fa alguns anys perquè altres col·legis d’educació especial ja compten amb un infermer o infermera a temps complet al col·legi», ha indicat la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Educació Amor Amorós.

Actualment el centre compta amb un infermer o infermera compartida amb el Centre de Salut Ausiàs March, pel que se sol·licita poder comptar amb aquesta figura durant tota la jornada escolar per les característiques dels xiquets i xiquetes usuàries del centre.

Aquesta figura està recollida en l’Ordre del 29/07/2009 de la Conselleria de Sanitat, que diu que els centres d’Educació Especial comptaran amb un professional d’infermeria dins del centre i en horari escolar. La llei 10/2014 de 29 de desembre de la Generalitat, referent a la Salut, assenyala en el seu article 59.8 que els centres docents específics d’educació especial estaran dotats de personal d’infermeria, que dependrà orgànicament del departament sanitari corresponent.

Festius curs 23-24

Al Consell Escolar també es van escollir per unanimitat els festius locals a sol·licitar a la Conselleria d’Educació de cara al proper curs 2023-2024, resultant escollits el dia 13 d’octubre, el 7 de desembre i el 18 de març. D’altra banda, el proper curs es mantindran totes les activitats que s’han anat impulsant en els darrers quatre anys tant des del departament d’Educació com des d’Igualtat.

L’acte va servir per presentar a la nova regidora d’Educació, Amor Amorós, tot i que l’anterior regidora d’Educació, Lena Baraza, continuarà formant part del Consell com a vocal de la representació municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta