Xàtiva recordarà aquest diumenge a les víctimes del bombardeig de l’estació de 1939

La lectura del manifest correrà a càrrec del periodista i escriptor Paco Cerdà i també actuarà Pep Gimeno Botifarra

Aquest diumenge 12 de febrer tindrà lloc l’acte institucional en record de les víctimes del bombardeig a l’estació de Xàtiva per part de l’aviació feixista italiana, que va tindre lloc el 12 de febrer de 1939. En aquella tràgica jornada, un dels capítols més negres de la història de Xàtiva, van morir 145 persones i més de dues-centes van resultar ferides.

L’acte tindrà lloc a les 12 hores i comptarà amb la presència de la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica Rosa Pérez Garijo, la Secretària Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica Antonia Serna, el diputat de Memòria Històrica Ramiro Rivera i el diputat en Corts José Muñoz; a més de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la resta de la corporació municipal, familiars de les víctimes i veïns i veïnes de la ciutat.

La lectura del manifest correrà a càrrec del periodista i escriptor Paco Cerdà i l’acte comptarà també amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra junt a Miquel Pérez i Fèlix Pellicer. També hi haurà parlaments de la Consellera Rosa Pérez Garijo, de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i altre conjunt entre la regidora de Memòria Històrica Raquel Caballero i la vicepresidenta del CJX Alexandra Boluda.

Aquesta cita s’emmarca dins de la programació de «Record permanent», amb la qual també se celebrarà entre el divendres 10 i el dissabte 11 a la Casa de Cultura el simposi «Els nets de la República», organitzat per Ulleye. També a la Casa de Cultura es pot visitar fins el 14 de febrer, a la sala entresòl, l’exposició sobre el bombardeig de la ciutat amb documents i objectes extrets de l’Arxiu Municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta