Xàtiva reconeix a l’associació del Corpus i a l’Olímpic durant la conmemoració del 9 d’Octubre

La porta de l’Aljama de Xàtiva va acollir en la jornada d’ahir el tradicional acte institucional per conmemorar el Dia dels Valencians.

DSC_0153-w700-h468

L’esdeveniment va ser introduït amb una peça musical a càrrec de la Jove Orquestra de la Societat Musical de la Nova i després el primer edil, Roger Cerdà, va realitzar un parlament en el que va destacar el reconeixement als guardonats aquest any amb els premi d’Octubre, l’Associació del Corpus de Xàtiva per la seua incansable dedicació en la recuperació i consolidació de la processó del Corpus i al C.D. Olimpic de Xàtiva per haver aconseguit el campionat de Lliga 2016- 2017 del Grup IV de la 3ª divisió de futbol.

IMG_7783-w700-h468Durant la jornada, Cerdà també va insisitr en que el d’ahir era “un dia per reivindicar els drets dels valencians i un finançament just a més de servir per llançar un missatge d’unitat i diàleg”. En aquest sentit va afegir que “és hora de reprendre un diàleg entre les comunitats autònomes per trovar un marc legal que ens posibilite que totes les comunitats es troven a gust dins del marc del’estat”.

IMG_7790-w700-h468IMG_7806-w700-h468

Seguidament, es va procedir al lliurament de les corones de llorer a càrrec dels representants del col·lectius guardonats Raquel Langa Tormo, per l’associació del Corpus, i Bernabé Ballester Marco per l’Olímpic.

DSC_0191-w700-h468A continuació, en representació de la Corporació Municipal de la ciutat, procediren a l’ofrena la regidora Cristina Sunyer representant de la Coalició Compromis de Xàtiva i l’alcalde de la ciutat Roger Cerdà.

Finalment, l’acte de l’ofrena de les corones de llorer va ser tancat amb la realització d’un castell per la Muixaranga de Xàtiva, als sons de la Colla la Socarrà.

 

[g-slider gid=»31041″ width=»100%» height=»55%» random=»1″]

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − quince =