Xàtiva rebrà una subvenció de 600.000 euros de Fons Europeus per a millores en matèria de mobilitat

L’ajuda permetrà elevar passos per a vianants, l’elaboració d’un itinerari fins al centre comercial o ampliar les voreres en l’entorn dels centres escolars

Xàtiva,27d’abril de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva rebrà una subvenció de 602.133,33 euros procedents dels Fons Europeus Next Generation, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

La proposta de Xàtiva ha estat seleccionada entre les 679 sol·licituds presentades per municipis de més de 20.000 habitants que disposen d’un Servei de transport públic col·lectiu urbà interior i un Pla de Mobilitat Sostenible. L’objectiu del programa és el foment de la mobilitat activa per tal de reduir l’ús del vehicle particular a motor.

Aquesta subvenció servirà per a dur a terme algunes accions com ara l’elevació de passos per a vianants (363.262 euros), l’elaboració d’un itinerari segur per a vianants al centre comercial de la ciutat (201.293 euros), l’ampliació de les voreres en l’entorn dels centres escolars (18.915 euros) i l’adquisició d’un radar làser mòbil (18.661 euros).

«L’arribada de Fons Europeus a Xàtiva és una realitat. Si fa unes setmanes rebíem 3 milions per a accessibilitat d’edificis públics, hui ens han comunicat que anem a rebre altres 600.000 per a millores en matèria de mobilitat», ha ressaltat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha destacat que «es tracta d’una important subvenció perquè aquesta ajuda ens permetrà dur a terme accions per a pacificar el tràfic, amb l’elevació de 35 passos per a vianants o altres actuacions com l’ampliació de les voreres a les portes dels centres educatius de Xàtiva per millorar la seua seguretat o la configuració d’un itinerari per a vianants fins al centre comercial». Cerdà ha incidit en que «gràcies als Fons Europeus podrem seguir millorant la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes en una matèria tan important com és la mobilitat».

Aquestes actuacions s’hauran d’executar abans de juny de l’any 2025.

No hay comentarios

Dejar respuesta