Xàtiva rebrà 271.000 euros del Pla de Subvencions de Fons Feder

La subvenció es destinarà a la reparació del Museu de l’Almodí, l’adquisició d’un bus de baixes emissions i la pacificació del carrer Corretgeria

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha assistit aquest matí a València a la signatura de les ajudes del Pla de subvencions de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per a projectes d’actuació de la província de València, amb els que Xàtiva rebrà 271.000 euros que es destinaran a la reparació del Museu de l’Almodí, l’adquisició d’un bus urbà de baixes emissions i la pacificació del trànsit rodat al carrer Corretgeria cobrint el 50% del pressupost d’aquestes actuacions. A l’acte ha assistit també el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i el Director General d’Administració Local Antoni Such, així com alcaldes i representants d’altres municipis de la província de València que també es veuran beneficiats d’aquestes ajudes.

subvencio-pla-federLes subvencions ja van ser anunciades fa un parell de mesos a l’Ajuntament de Xàtiva, amb l’assistència del Director General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Antoni Such qui va assenyalar que la línia d’ajudes per a projectes de mobilitat als municipis arriba als 7,32 milions d’euros, mentre que les ajudes per a rehabilitació de patrimoni seran de 40 milions, destacant «l’esforç municipalista del Consell per dotar de recursos als ajuntaments per a puguen dur a terme les seues accions».

roger.puig.firma-pla-federL’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va elogiar per la seua part «la coordinació de la gestió dels Fons Feder duta a terme per la Direcció General d’Administració Local», i es va referir en concret a la remodelació del Museu de l’Almodí. «El museu funciona des de fa més de trenta anys i calia realitzar una millora de la seua eficiència energètica», va explicar.

En aquest sentit, la subvenció per al Museu d’Arqueologia és d’uns 81.000 euros, mentre que l’Ajuntament aportarà altres 115.000, sent el total de l’obra d’uns 196.000 euros. Les reformes consistiran en una reparació de l’envoltant de l’edifici que suposen la millora de la seua eficiència energètica i a més a més es procedirà a la renovació completa de les fusteries exteriors, incorporant vidre doble que millore l’aïllament. D’altra banda, es procedirà a alçar tota la teulada dels dos edificis que conformen el museu, aplicant una capa d’aïllant tèrmic i impermeabilitzant el tauler abans de reposar el teulat. Finalment, es durà a terme un repintat de la façana del complexe i l’aplicació d’un antioxidant en els elements metàl·lics.

Respecte a l’adquisició del bus urbà de baixes emissions, la subvenció serà de 140.000 euros i els altres 198.800 seran aportats per l’Ajuntament. Aquesta inversió respon a la problemàtica amb el transport públic de la ciutat, ja que a hores d’ara tan sols es disposa d’una única línia a nivell interurbà per tal d’efectuar els servicis, el que resulta insuficient tal i com es va posar de manifest a l’estudi del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) realitzat recentment.

Per últim, la tercera de les actuacions que es podran dur a terme amb l’ajuda de la subvenció dels Fons FEDER és la de la pacificació del carrer Corretegeria, una de les principals vies que pateixen un intens tràfic de pas al llarg del dia, i que a més suposa una important font d’emissió de gasos contaminants i de soroll, especialment greu en un entorn de gran riquesa patrimonial. En aquest sentit el Fons aportarà 50.000 euros mentre que l’Ajuntament invertirà 71.000. La intenció és millorar la seguretat del vial i fomentar els modes no motoritzats, especialment de la bicicleta.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos + 17 =