Xàtiva protagonitza un documental sobre els Borja a la televisió autonòmica

L’audiovisual s’emetrà el proper dilluns 18, a les 22 hores, per À Punt

Xàtiva,15 dedesembre de 2023.- El proper dilluns 18 de desembre, a les 22:00, À Punt estrena «Buscant els Borja», un documental sobre el llegat dels Borja a la Comunitat Valenciana.

‘Buscant els Borja’ és un documental unitari divulgatiu que recupera el llegat social, cultural, històric i patrimonial dels Borja, combinant elements dels programes d’investigació amb els de viatges.

La presentadora, Marina Alegre, fa un recorregut pels espais i relats associats als personatges més importants de la saga familiar: Alfons de Borja (Calixt III), Roderic de Borja (Alexandre VI) i Sant Francesc de Borja.

Xàtiva, Canals, València, Gandia, el monestir de Sant Jeroni de Cotalba, Albaida, Llombai, Castellnovo i Roma formen part de l’itinerari del programa.

A continuació, a les 22:45, Marina Alegre, ens porta rere de les empremtes de Jaume I a «Buscant Jaume I». Un recorregut per poblacions, llocs i paratges essencials a la vida i conquestes del monarca més important de la història del poble valencià.

Cal recordar que Xàtiva forma part del producte turístic Territori Borja, en virtut d’un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Xàtiva i Turisme Comunitat Valenciana per tal de potenciar la ruta turística associada a la nissaga xativina més universal.

En els darrers exercicis la Generalitat Valenciana ha atorgat 80.000 euros anuals per tal de promocionar el turisme vinculat a la Ruta dels Borja a Xàtiva, amb la comercialització de productes turístics culturals basats en la família i en la promoció de la ruta temàtica i d’activitats vinculades.

Aquest conveni està vigent des de fa més d’un lustre, amb renovacions anuals. Durant aquest temps, s’han realitzat accions com ara el Centre d’Interpretació Borja ubicat a la capella de l’Antic Hospital, la creació d’una exposició itinerant al voltant del paper dels Borja a Xàtiva i al conjunt d’Europa i del món, així com les distintes edicions de la Fira Borja.

No hay comentarios

Dejar respuesta