Xàtiva programa un Orgull LGTBIQA+ reivindicatiu

  • Entre altres actes, es troben una manifestació el 29 de juny, la projecció del film «Te estoy amando locamente» el 30 de juny i un sopar-festa el 6 de juliol
  • Des de l’Associació d’Arc de Sant Martí LGTBIQA+ es fa una crida a la màxima participació de totes les persones de Xàtiva i les comarques del voltant

Xàtiva, 17 de juny de 2023. L’Orgull LGTBIQA+ de Xàtiva ja ha desplegat la seua programació, la qual destaca pel seu caràcter reivindicatiu, lúdic, pedagògic i cultural.

Els actes centrals d’esta són: una manifestació el dissabte 29 de juny, amb eixida a les 20 h des de la Casa de les Dones de Xàtiva, i que compta amb un servei de bus comarcal gratuït, del qual es pot fer servei contactant amb la Mancomunitat La Costera-La Canal; la projecció de l’audiovisual «Te estoy amando locamente», amb la intervenció de Mar Cambrollé, per a les 19.30 h del diumenge 30 de juny al Gran Teatre de Xàtiva (l’entrada és gratuïta amb invitació, la qual es pot recollir a la Casa de les Dones de Xàtiva, fins que s’esgoten les existències); i un sopar-festa programat per al dissabte 6 de juliol al Jardí de la Pau de Xàtiva. El sopar, que s’iniciarà a les 21 h, serà de pa i porta, i per a inscriure’s i reservar espai cal comprar tiquet, a un preu de 3 euros (inclou una consumició i picadeta) a la Casa de la Joventut de Xàtiva (dilluns i dijous de 17 h a 20 h i divendres de 10 h a 14 h). Posteriorment, a les 22 h, tindrà lloc l’espectacle Marcus Massalami Drag King amb performance i música en directe, i a les 23.30 h, començarà la música amb DJ Sukha.

A més, el Centre Social Joventut, Oci i Cultura-JOC de Xàtiva ha programat per als dies 22 i 28 de juny diferents activitats, com ara la preparació de pancartes per a la manifestació o un kahoot de temàtica LGTBIQA+. També s’exposarà a l’Albereda Jaume I de Xàtiva, a partir de les 20 h del divendres 28 de juny, una mostra sobre la història de les banderes del col·lectiu LGTBIQA+.

D’altra banda, romandrà fins al 5 de setembre al Museu de Belles Arts de Xàtiva-Casa de l’Ensenyança, l’exposició -i diferents activitats- del Museari Queer. Pel que fa al marc de l’Orgull i Museari Queer, el dimecres 10 de juliol, a les 19 h, es desenvoluparà al mateix museu la taula redona «Dones artistes al Museari Queer» i el dimecres 17 de juliol, també a les 19 h i al Museu de Belles Arts, es presentarà el catàleg Museari Queer 2024 i es realitzarà la conferència «Museari Educa» a càrrec de Ricard Huerta.

Esta programació està realitzada conjuntament entre l’Associació Arc de Sant Martí LGTBIQA+ de Xàtiva i voltants, l’Ajuntament de Xàtiva i el Consell de la Joventut de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta