Xàtiva programa més de 30 actes al voltant del 25 de novembre

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha presentat les més d’una trentena d’actes que s’han inclòs en el marc de la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Durant la presentació, la regidora ha estat acompanyada per la tècnica d’Igualtat, Àngela Lloret. Chapí ha destacat que «el mes de novembre és el de major activitat perquè es concentren multitud d’actes al voltant d’una data tan simbòlica con el 25-N».

La regidora ha explicat que la major part d’iniciatives sorgeixen des de l’àmbit de treball del Consell de les Dones de Xàtiva per la Igualtat, òrgan de participació on s’integren diferents associacions i entitats que aporten actes al programa comú, coordinat des de la regidoria de Dona i Igualtat. Chapí ha remarcat que hi ha tres grans línies d’actuació, com ara les accions de sensibilització adreçades a la comunitat escolar, el recolzament al funcionament de les associacions de dones mitjançant les subvencions públiques i la formació per a dones orientada a potenciar la seua autonomia i desenvolupament personal, a través de l’Escola d’Empoderament. En aquest sentit, la regidora ha volgut insistir en que el termini per a sol·licitar ajudes dintre de la línia de subvencions per a associacions de dones estarà obert fins a desembre.

L’amplia programació d’actes inclou cursos de formació, exposicions, concursos artístics o literaris, xerrades col·loqui, iniciatives culturals i diverses activitats a l’aire lliure, com concentracions, trobades o marxes senderistes. Durant dos caps de setmana consecutius, els dies 19, 20, 26 i 27 de novembre, a totes les competicions esportives que se celebren a Xàtiva es convocaran minuts de silenci en homenatge a les víctimes de la violència de gènere. A més de la regidoria de Dona i Igualtat i el Consell de les Dones de Xàtiva per la Igualtat, en la programació d’actes han participat associacions, partits polítics i organismes públics, com ara la Diputació de València, les regidories d’Educació, Joventut i Seguretat Ciutadana, la Conselleria de Sanitat, el Consell Esportiu Municipal, la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Xateba, EUPV, PSPV-PSOE i l’equip de responsables d’Igualtat i Convivència dels Centres Educatius de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta