Xàtiva programa cursos de capacitació digital per formar a la ciutadania afectada per la bretxa digital

Es podran realitzar cursos des d’aquest mes d’abril tant de forma online com presencial a l’aula TIC de Casa de les Dones


Xàtiva,5d’abril de 2024.-
 L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat una sèrie de cursos de capacitació digital, tant en modalitat presencial com en modalitat online, amb l’objectiu de formar a la ciutadania, i especialment a aquelles persones afectades per la bretxa digital.

Els cursos estan dirigits a tota la població, però especialment a persones majors, dones i persones en situació de desocupació. Es programaran diferents nivells i temàtiques per tal d’aprendre a utilitzar dispositius i xarxes socials, fer tràmits a l’ajuntament o buscar ocupació via internet. Tan sols es podrà fer un curs per persona i aquests seran de 25 hores de formació, avalats per l’IVAP.

Pel que fa a la modalitat presencial, els cursos que es podran realitzar són: «La realitat digital en el teu dia a dia» (abril: 17, 19, 23, 24 i 26), «Comença a crear continguts digitals» (maig: 3, 8, 10, 15 i 17), «Realitza les teues gestions des de casa» (maig: 22, 24, 28, 29 i 31), «Com comunicar-nos amb tecnologia digital» (juny: 5, 7, 11, 12 i 14), «Troba ocupació per internet» (juny: 19, 21, 25, 26 i 28) i «L’era de les xarxes socials» (juliol: 3, 5, 9, 10 i 12).

Cal tindre en compte que les places són limitades pel que és necessari inscriure’s prèviament a través del correu capacitacio@xativa.es indicant el curs escollit, el nom i cognoms, el DNI, la data de naixement, la situació laboral, el nivell d’estudis i el telèfon. Aquests cursos se celebraran a l’aula TIC de la Casa de les Dones en cinc sessions de cinc hores. L’horari serà els dimarts, dimecres i divendres de 9 a 14 hores i hi haurà una primera ronda de cursos d’abril a juliol i una segona de setembre a desembre.

Pel que fa a la modalitat online, els cursos seran oberts i podrà apuntar-se qualsevol persona interessada a través de la plataforma d0Adecco (https://brechadigital.info).

«Per a nosaltres és fonamental que la digitalització de l’administració i de la societat no deixe a ningú enrere i per això des de la regidoria d’Administració Digital impulsem aquests cursos per tal de formar a la ciutadania en competències digitals», ha manifestat el regidor de Modernització Hèctor Cuenca, qui ha assenyalat que «amb aquests cursos pretenem afavorir la inclusió social de les persones amb més dificultats per accedir a l’ús de les noves tecnologies, ja siga per motius d’edat o de renda».

No hay comentarios

Dejar respuesta