Xàtiva programa algunes activitats amb motiu del Corpus 2021

La lectura del pregó correrà a càrrec de l’ex director de la Casa de Cultura Josep Sanchis i el diumenge 6 de juny tindrà lloc una processó claustral

Tot i que Xàtiva no comptara, per segon any consecutiu, amb la tradicional processó del Corpus pels carrers de volta com a conseqüència de la pandèmia, l’Ajuntament i l’Associació del Corpus de Xàtiva ha realitzat una programació al voltant d’aquesta festivitat.

Aquest dijous 3 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc a l’església de Sant Francesc una missa solemne per la festivitat del Corpus Christi, mentre que el dissabte 5 de juny a les 12 hores es realitzarà a Sant Domènec -amb aforament limitat- una conferència que porta per títol «Conservació curativa dels gegants històrics del corpus de Xàtiva», a càrrec d’Antoni Colomina, investigador de l’IRP i responsable del projecte. Seguidament tindrà lloc la lectura del pregó del Corpus 2021, a càrrec de l’estudiós de la cultura popular de Xàtiva i ex director de la Casa de Cultura Josep Sanchis.

Per últim, el dia 6 de juny a les 19 hores, tindrà lloc a l’església col·legiata de Santa Maria – La Seu la processió claustral del Santíssim Baix Pali, amb exposició del santíssim, oracions vespres del corpus, processó i benedicció.

A més a més, des de l’Associació del Corpus també conviden a engalanar els balcons de la ciutat i a fotografiar-se amb ell, enviant la imatge al correu corpusxativa@gmail.com.

No hay comentarios

Dejar respuesta