Xàtiva presenta l’edició 2020 de FirAll, la Fira de l’All Tendre

La cita tindrà lloc del 21 al 23 de febrer, encara que prèviament es realitzaran visites guiades escolars i també menús i tapes als restaurants de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest migdia l’edició 2020 del Firall, la Fira de l’All Tendre de Xàtiva, amb presència del regidor d’Agricultura de Xàtiva Ricardo Martínez i del president de l’Associació de Productors d’All Tendre de Xàtiva Vicent Perucho.

firall-2020--1Aquesta Fira es celebrarà entre el divendres 21 i el diumenge 23 de febrer, si bé el dimarts, dimecres i dijous s’han programat visites guiades escolars a un bancal d’alls tendres del municipi, amb una explicació a càrrec de Pep Gimeno Botifarra i de l’aller José Guerola. Ja el divendres, a partir de les 19:30 de la vesprada a la Plaça del Mercat, tindrà lloc un concert musical de «Los chicos del Swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat.

El dissabte 22 serà un dels plats forts d’aquesta cita, ja que a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat, que romandrà obert durant tota la jornada. També a les 10 del matí hi ha programat un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders (Jardí José Espejo); i eixides, des de la Font del Lleó, a una visita guiada a un camp d’alls tendres, amb la guia de Pep Gimeno Botifarra i José Guerola, per a la que cal apuntar-se prèviament al correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es.

firall-2020-3«Tenim molta acceptació i molta demanda pel que fa a aquesta Fira. Pel moment ja són prop de 200 les persones que s’han apuntat per a fer les visites guiades. I a més tenim un cap de setmana ple d’activitats, amb més de 50 carpes muntades a l’Albereda», ha manifestat el regidor d’Agricultura Ricardo Martínez

La jornada del dissabte continuarà amb una actuació musical de Nànets Band Rock per als més menuts (12h), i ja de vesprada tindrà lloc a les 17h el III Concurs de lligar alls tendres, organitzat per Bankia, i un reconeixement als allers més majors a partir de les 18 de la vesprada. A més a més, també es realitzarà el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA.

Ja el diumenge 23 de febrer tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, i a les 11 del matí la Plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat, amb actuació musical de The Handmakers.

firall-2020-2El president de l’Associació de Productors d’Alls Tendres de Xàtiva, Vicent Perucho, ha explicat per la seua part que «portem molt de temps treballant en aquesta Fira, amb una estructura en comú entre tots els llauradors, adaptant-nos a les noves tecnologies».
Cal destacar també que durant la setmana del 17 al 23 de febrer, els restaurants i bars del municipi que vullguen podran adherir-se a aquesta Fira amb la realització de menús i tapes amb l’all tendre com a protagonista.

Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.firall.es


En Castellà:

Xàtiva presenta la edición 2020 de FirAll, la Feria del Ajo Tierno

La cita tendrá lugar del 21 al 23 de febrero, aunque previamente se realizarán visitas guiadas escolares y también menús y tapas en los restaurantes de la ciudad

Xàtiva, 5 de febrero 2020.- El Ayuntamiento de Xàtiva ha presentado este mediodía la edición 2020 del Firall, la Feria del Ajo Tierno de Xàtiva, con presencia del concejal de Agricultura de Xàtiva Ricardo Martínez y del presidente de la Asociación de Productores de Ajo Tierno de Xàtiva Vicent Perucho.


Esta Feria se celebrará entre el viernes 21 y el domingo 23 de febrero, si bien el martes, miércoles y jueves se han programado visitas guiadas escolares a un bancal de ajos tiernos del municipio, con una explicación a cargo de Pep Gimeno Botifarra y del ajero José Guerola. Ya el viernes, a partir de las 19:30 de la tarde en la Plaça del Mercat, tendrá lugar un concierto musical de «Los chicos del Swing» y una degustación de tapas de ajos tiernos a cargo de la Asociación Gent del Mercat.

El sábado 22 será uno de los platos fuertes de esta cita, puesto que a las 10 de la mañana se inaugurará en la Albereda Jaume I el mercado de productos ecológicos, artesanos y de proximidad, que permanecerá abierto durante toda la jornada. También a las 10 de la mañana hay programado un almuerzo popular con ajos tiernos organizado por La Unió de Llauradors i Ramaders (Jardín José Espejo); y salidas, desde la Font del Lleó, a una visita guiada en un campo de ajos tiernos, con la guía de Pep Gimeno Botifarra y José Guerola, para la que hay que apuntarse previamente al correo electrónico promocioeconomica@ayto-xativa.es.


«Tenemos mucha aceptación y mucha demanda en cuanto a esta Feria. Por el momento ya son cerca de 200 las personas que se han apuntado para hacer las visitas guiadas. Y además tenemos un fin de semana lleno de actividades, con más de 50 carpas montadas en la Albereda», ha manifestado el concejal de Agricultura Ricardo Martínez.


La jornada del sábado continuará con una actuación musical de Nànets Band Rock para los más pequeños (12h), y ya por la tarde tendrá lugar a las 17h el III Concurso de ligar ajos tiernos, organizado por Bankia, y un reconocimiento a los ajeros más mayores a partir de las 18 de la tarde. Además, también se realizará el II Concurso de Tortilla de Ajos Tiernos, organizado por ADEXA.


Ya el domingo 23 de febrero tendrá lugar, a partir de las 10 de la mañana, el Medio Maratón de Xàtiva, organizada por el Club Ajos Xàtiva, y a las 11 de la mañana la Plaça del Mercat albergará una calçotada popular organizada por Gent del Mercat, con actuación musical de The Handmakers.


El presidente de la Asociación de Productores de Ajos Tiernos de Xàtiva, Vicent Perucho, ha explicado por su parte que «llevamos mucho tiempo trabajando en esta Feria, con una estructura en común entre todos los labradores, adaptándonos a las nuevas tecnologías».
Hay que destacar también que durante la semana del 17 al 23 de febrero, los restaurantes y bares del municipio que quieran podrán adherirse a esta Feria con la realización de menús y tapas con el ajo tierno como protagonista.


Para mayor información se puede visitar la página web www.firall.es

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − 10 =