Xàtiva presenta la programació del ‘Juny Socarrat’ dedicat a la crema de la ciutat

El regidor de Cultura, Jordi Estellés, acompanyat per la professora universitària Purificació García Mascarell, ha presentat les activitats del “Juny Socarrat” que acollirà la celebraciço del II Congrés “Xàtiva: història, cultura i identitat” dedicat, en aquesta segona edició, a la crema i l’extermini de Xàtiva en 1707 i, de manera més general, al concepte d’urbicidi i la seua concreció al llarg de la Història.

jordi-juny-socarrat-diaridigital.esEl congrés «URBICIDI. La destrucció de la ciutat per la violència humana» tindrà lloc al convent de Sant Domènec de Xàtiva durant el dimecres, dijous i divendres. Hi participen vint-i-cinc especialistes pertanyents a dotze institucions diferents, entre els quals destaquen Fernando Carrión (Universidad de Ecuador) que oferirà la ponència inaugural.

L’entrada a totes les conferències i activitats és completament lliure i gratuïta. A banda, l’Ajuntament de Xàtiva cobrirà l’estada en la ciutat a quinze estudiants de distinta procedència que compartiran els tres dies del congrés a l’alberg el Cigroner.

jordi-juny2-socarrat-diaridigital.esDins dels actes programats, el proper dissabte, aprofitant l’efemèride del 310 aniversari de la crema de Xàtiva, la delegació de Cultura ha organitzat una recreació històrica anomenada La Festa dels Socarrats. Les actuacions començaran a les 9h, al claustre de Sant Domènec, amb el muntatge del campament dels aproximadament 70 Miquelets.

Continuant amb aquesta festa, d’ 11:30 a 12::15h, a la plaça de la Seu, hi haurà un concurs i exhibició de disparada de salves. Un poc més tard, cap a les 12:30 h, a la plaça de Santa Tecla, el carrer Ànimes, la plaça de Sant Jordi i el carrer Sant Agustí hi haurà una recreació històrica de l’assetjament a Xàtiva de 1707. A la vesprada, a les 19h, els Miquelets faran una ronda per la plaça del Mercat i a les 20h un taller de dansa barroca, totalment gratuït, a la mateixa plaça.

Els actes del Juny Socarrat continuaran amb una exposicions i execucions de murals urbans.

No hay comentarios

Dejar respuesta