Xàtiva presenta a Fitur la Ruta dels Borja

Xàtiva presenta a Fitur la Ruta dels Borja per tal d’explotar el patrimoni cultural dels dos únics papes espanyols.

Xàtiva va aprofitar l’aparador de FITUR a Madrid per a presentar la Ruta dels Borja, juntament amb 8 poblacions més. Es tracta d’un itinerari avalat per la Agència Valenciana de Turisme i que pretén donar a conèixer tot l’extens llegat i patrimoni vinculat a la família Borja al llarg del territori valencià.

WhatsApp Image 2017-01-19 at 13.31.03L’alcalde Roger Cerdà va recordar que a Xàtiva van nàixer les dues persones que van portar el cognom Borja «a les més altes cotes de poder del Renaixement». Per açò, Cerdà va demanar «recuperar el prestigi» i «posar en valor adequadament» la figura dels papes Borja als quals va lamentar que la «llegenda negra» haja maltractat. Cerdà també va agrair poder col·laborar altres municipis, «especialment, amb València, Gandia i Canals».

Respecte a la Ruta Borja, Cerdà va assenyalar que permetrà conèixer el tresor de la Seu de Xàtiva, que reuneix nombrosos obsequis del mateix papa Alejandro VI, el retaule de Santa i altres obres pictòriques renaixentistes, les restes de la capella dels Borja, la col·legiata, el mateix Castell de Xàtiva, la plaça del Arcediano o la plaça de Aldomar «on se situa la casa natalicia d’Alejandro VI».

No hay comentarios

Dejar respuesta