Xàtiva presenta el vídeo i les activitats programades per al 25 de novembre

La producció audiovisual ha corregut a càrrec de l’Institut de Dansa Educocreativa i Social d’Alicia Herrero amb la col·laboració de Xateba

Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa en la Casa de les Dones de Xàtiva per tal de presentar les activitats programades per a la commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, a la que han assistit la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, la presidenta de Xateba Jero García i la també membre d’aquesta associació Xelo Gómez i Alicia Herrero, de l’Institut de Dansa Educocreativa i Social.

En l’acte s’han donat a conèixer els vídeos que s’han preparat per a aquesta jornada, en la que no es podrà fer la tradicional manifestació pels carrers de Xàtiva degut a la situació sanitària. Una de les peces recorda a totes les víctimes de la violència masclista del present any 2020, mentre que els altres dos giren en torn a l’aprenentatge educatiu a través de la dansa i de quatre conceptes: igualtat, inclusió, diversitat i sororitat.

«Vull donar l’enhorabona i les gràcies a Xateba, a Alicia Herrero i a la resta de membres del Consell de les Dones perquè aquesta és una tasca de totes i es va desenvolupant al llarg de tot l’any, culminant-se en accions com aquesta que giren al voltant del 25 de novembre», ha manifestat la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza.

Jero García, presidenta de Xateba -associació que gestiona la programació del 25 de novembre des de 2004-, ha destacat que «hi ha raons de sobra per a continuar treballant no sols el 25 de novembre sinó al llarg de tot l’any. Aquest any hem tingut la sort de comptar amb Alícia Herrero, qui ha anat reinventant la proposta fins a acabar en aquest magnífic vídeo que es pot aprofitar educativament per a la prevenció de la violència de gènere».

Per la seua part, Alicia Herrero ha explicat que «aquest vídeo és el resultat del treball colaboratiu, i volem agrair a les més de 40 persones que han participat pel seu entusiasme, la seua entrega i perquè totes i tots sentíem que estàvem contribuint a aquesta lluita contra la violència», i la membre de Xateba Xelo Gómez, coordinadora del treball audiovisual, ha destacat que «aquest vídeo és una activitat esperançadora i alhora diversa, perquè sabem que per a eradicar aquesta xacra l’educació és fonamental».
La regidora de Dona i Igualtat també ha donat a conèixer la resta d’iniciatives que s’han preparat per al 25N per part del Consell de les Dones, com ara la penjada a la façana de la Casa de les Dones el nom de les assassinades per violència masclista en aquest any 2020, la gravació del manifest per a la jornada, la il·luminació del Portal de Lleó de color morat, la crida a la penjada als balcons de teles morades o el repartiment de cartells amb lemes per tota la ciutat.

Pel que fa al concurs de cartells i dibuixos del 25 de novembre, Baraza ha informat de que s’han rebut un total de 133 cartells i de desenes de dibuixos dels cursos de primer a sisè de primària de tots els centres educatius de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta