Xàtiva presenta el nou servei de policia mediambiental

Aquesta nova figura permetrà, entre d’altres, el control dels abocaments incontrolats, el control del cens caní i el compliment dels plans i ordenances locals

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat hui el nou servei de Policia Mediambiental que es va a començar a prestar a la ciutat.

Aquesta figura donarà suport al departament de Medi Ambient en tasques com ara el control d’abocaments incontrolats, el control del cens caní municipal, les actuacions de prevenció i intervenció front al maltractament animal o l’atenció d’incidències que pogueren sorgir en matèria de gestió de residus com ara els abocaments en contenidors fora de l’horari estipulat o la deposició de residus voluminosos en via pública sense avís previ.

A més a més, també advocarà pel control del compliment de plans com ara el Pla de Cremes Municipal o el Pla local de Colònies Felines urbanes de Xàtiva, per tal de que l’alimentació dels felins es realitze únicament per part de persones gestores actualitzades; així com el control del compliment de les ordenances municipals, entre elles la de tinença i benestar d’animals de companyia.

«Aquest és un servei de protecció del medi ambient que va a resoldre problemes ambientals al terme municipal de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha incidit en que Borja Ruiz, la persones que s’encarregarà d’aquestes tasques, «és una persona que ha estat sempre molt implicada en les qüestions mediambientals i animals i estem molt satisfets de tindre aquesta figura, que sols tenen poblacions grans».

Per la seua part el propi Borja Ruiz ha indicat que «en tots aquests anys hem estat portant aquests temes però sense estar creada una unitat especialitzada. Hi ha molt de treball en aquest sentit i comptem amb la col·laboració del SEPRONA i de la unitat de la Policia Local».

El departament comptarà pròximament amb un terminal mòbil i un correu a través del qual es podran fer les consultes i denúncies pertinents, i també s’ocuparà de les incidències mediambientals que arriben a través de l’aplicació Línia Verda.

Aquest nou servei permetrà a més una major conscienciació per part de la ciutadania en matèria mediambiental, un major coneixement i compliment de les ordenances municipals i sobretot un entorn urbà i rural més net i sostenible.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 3 =