Xàtiva presenta el llibre ‘La carrera més antiga d’Espanya’ dedicat al trofeu de velocitat

La Casa de Cultura acollia, divendres passat, la presentació del llibre ‘La carrera més antiga d’Espanya’ dedicat al Trofeu de Velocitat de la Fira d’Agost de Xàtiva.

El seu autor, Josep Lluís Fitó, ha explicat que «el que he fet és acudir a les fonts d’informació per tal de narrar la història de la carrera de motos de Xàtiva que és una part de la història moderna de Xàtiva, una de les ciutats pioneres en aquest esport. De fet, aquesta cursa és la més antiga d¡Espanya».

libro-motos-3-diaridigital.esFitó ha comentat que «he hagut d’acudir a les hemeroteques i a la biblioteca nacional per tal de rescatar informació. A més, no hi ha moltes persones dels anys 50 que foren impulsors, per la qual cosa no ha resultat una tasca fàcil».

L’autor de la publicació ha destacat també dues anècdotes que ha descobert durant la redacció del llibre. En primer lloc que en l’any 58 no es va fer carrera, no se sap el motiu. I en segon lloc, una anècdota entranyable que fa referència a que el pilot Ricardo Tormo va decidir ser pilot veient una carrera de motos de Xàtiva.

libro-motos-4-diaridigital.esFinalment, Fitó ha apuntat que «per Xàtiva han corregut les millors figures fins els anys 70 com Paco González, que va ser un pioner, Santi Herrero, un mite o Ramón Torras i César Gracia».

Per la seua part, el president del Club MotoRuta Xàtiva, Toni Sarrión, ha assegurat que «fa més de tres anys que va sorgir l’idea d’editar un llibre conmemoratiu de la nostra carrera» insistint en que «desitjava que fora una realitat».

libro-sarri-1-diaridigital.esPer últim, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, considera que «el poder celebrar 65 anys de la carrera urbana més antiga d’Espanya és un element que s’ha de ficar en valor que és lo que fa aquest llibre». A més, s’ha referit a aquesta prova de velocitat com «part de l’ADN de la Fira d’Agost».

Cerdà també considera que «la carrera està més viva que mai i cal continuar impulsant-la. L’any 2015 va ser crític, van haver problemes de seguretat i ens hem ficat molt seriosos i si les coses es fan com l’any passat amb molt de control es pot mantindre. La voluntat de tots es que es continue celebrant».

libro-motos-6-diaridigital.es

libro-motos-5-diaridigital.es

libro-motos-7-diaridigital.eslibro-motos-2-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta