Xàtiva presenta el dispositiu especial de seguretat, sanitat i neteja per a la Fira d’Agost

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest migdia el dispositiu especial per a la Fira d’Agost 2016. Es tracta d’un operatiu on treballen de manera coordinada les Àrees de Seguretat Ciutadana, Neteja Viària i Sanitat. A la roda de premsa han estat presents la tinent d’alcalde i regidora de Prestacions Sanitàries, Cristina Suñer; la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis i la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno.

diaridigital.es-cristina-suñerLa regidoria de Prestacions Sanitàries posarà en marxa una campanya de prevenció de consum d’alcohol i drogues, amb especial atenció als menors. Es distribuiran fullets informatius i es faran inspeccions en tots aquells espais on l’Ajuntament ha organitzat actes dins de la programació de la Fira d’Agost. Aquesta tasca de supervisió i sanció la faran 3 agents de la policia local els quals també actuaran al carrer requisant qualsevol beguda alcohòlica a menors de 18 anys. Suñer ha destacat que «aprofitem la festa per a conscienciar que el consum d’aquestes substàncies té efectes adversos per a la salut. Les sancions no tenen afany recaptatori, sinó de conscienciació». Aquestes sancions, que poden arribar fins els 150 euros, poden ser commutades per cursos en la unitat de prevenció de conductes addictives de què disposa l’Ajuntament.

diaridigital.es-mariolaPel que fa al dispositiu de Seguretat Ciutadana, la regidora Mariola Sanchis ha informat que aquest dispositiu especial està dissenyat per atendre tant les tasques quotidianes com les incidències o requeriments que van sorgint durant la setmana de Fira. Es prestarà especial atenció als actes on es preveu més afluència de públic, com són l’espectacle d’inauguració i de cloenda, el trofeu de motociclisme, les proves de tir i arrossegament, així com aquells dirigits a públic més jove, com els concerts, el festival Al Ras i la festa de les paelles.

Sanchis ha comunicat que el dissabte dia 13 es tallarà el trànsit i els accessos a l’Albereda i a l’Avinguda de Selgas per a la instal·lació dels diversos barracons i atraccions. Durant tota la fira, tots els grups operatius de la Policia Local del torn de matí, vesprada i nit es reforçaran fins amb 5 agents, segons les necessitats del servei. Per últim, la regidora ha fet un especial agraïment «al voluntariat de Protecció Civil que també estarà present donant el seu suport i vetlant per la seguretat de totes i tots».

diaridigital.es-pilar-gimenoLa roda de premsa s’ha tancat amb la intervenció de Pilar Gimeno, qui ha explicat el dispositiu especial de neteja viària. La regidora de Medi Ambient ha informat de la instal·lació de 25 contenidors de residus sòlids orgànics al voltant del Reial de la Fira per donar servei als llocs de venda i de menjars. Gimeno ha comentat que s’utilitzaran un total de 400 papereres de cartró, de les quals 180 seran instal·lades el primer dia de Fira i la resta anirà reposant-se en funció de les necessitats del servei.

Segons la regidora, «els actes que més dificultat presenten per a la neteja són la carrera de motos i la festa de les paelles». En el primer cas, l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració de l’organització per agilitzar la neteja del circuit i obrir els carrers a la circulació el més prompte possible. En el cas de les paelles, el recinte serà objecte d’una neteja en profunditat una vegada haja finalitzada la Fira del Bestiar. El fet de que les paelles se celebren en un recinte tancat facilita l’actuació dels equips de neteja i evita els riscos del maneig de maquinària pesant, segons aprecia Gimeno.

Un dels canvis d’enguany ha estat la ubicació dels WC públics, que passaran de la plaça la Bassa a la Glorieta de José Espejo, punt de màxima afluència de públic que alberga un nou escenari. La regidoria de Medi Ambient senyalitzarà la ubicació dels WC públics mitjançant cartells informatius col·locats en comerços i punts d’informació.

Finalment, les tres regidores han assenyalat el compromís de les seues àrees en la difusió de la campanya No és no, de prevenció de l’assetjament a les dones, organitzada per la regidoria de Dona i Igualtat.

cartell-banys-900

No hay comentarios

Dejar respuesta