Xàtiva presenta el centre comercial obert «Els carrers del Mercat»

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, ha presentat el projecte «Els carrers del Mercat», l’objectiu del qual és convertir els tradicionals carrers comercials del centre històric en un centre comercial obert. Amb tal finalitat, s’ha previst senyalitzar la demarcació amb la retolació dels carrers que donen entrada a la zona comercial. Botigues, restaurants i locals comercials comptaran amb distintius de la marca «Els carrers del Mercat» i, a partir d’ara, es distribuiran borses reutilitzables amb el logotip del centre comercial obert.
mercat-3Lorente ha explicat que «amb aquesta mesura el que anem a fer és rellançar el comerç de proximitat com a element que ens singularitza dintre de l’àmbit econòmic de les Comarques Centrals. De fet, Xàtiva tradicionalment ha sigut el referent comercial de molts municipis i comarques que ens envolten i estem decidits a continuar sent-ho, junt al valor afegit que implica el comerç tradicional del nostre nucli antic i el nostre històric mercat».
Aquesta campanya suposarà la difusió de 30.000 fullets promocionals entre els diferents municipis que conformen l’àrea d’influència de Xàtiva. També s’ha posat en marxa una web (http://elscarrersdelmercat.com/) on es troba la localització de tots els carrers que formen part del centre comercial obert.
mercat-2D’altra banda, la regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat una sèrie d’actes per recolzar el llançament d’aquest projecte comercial. El divendres 25 de novembre, a partir de les 11h, el grup teatral «Viviendo del Cuento» farà una animació del mercat tradicional. El mateix divendres, a les 20h, el Mercat Municipal acollirà la conferència «Centres comercials a cel obert», a càrrec de Cristina Bundó, gerent del Centre Vila, de Vilafranca del Penedés.
El dissabte 26 de novembre, està prevista una visita guiada pels carrers del Mercat. Per la vesprada, a les 17’30h, a la mateixa plaça de Sant Francesc hi haurà una actuació musical per a públic infantil i més tard, a les 19’30h, nova conferència al Mercat Municipal, a càrrec de Luis Roberto, gerent del Mercat Municipal de Montcada.
Finalment, diumenge 27 de novembre, des de les 9 fins a les 14h, l’Albereda Jaume I albergarà la primera edició del Mercat de la Terra.

No hay comentarios

Dejar respuesta