Xàtiva es prepara per a la Pasqua

La regidoria de Medi Ambient ha finalitzat els treballs de neteja i condicionament del paratge municipal de la Cova Negra per a les festes de Pasqua. Estes darreres setmanes els esforços s’han centrat en retirar els arbres abatuts pels temporals i refer l’accés del pont. Com ha dit Pilar Gimeno (Compromís), regidora de l’àrea “les fortes pluges acompanyades d’intenses ràfegues de vent van provocar nombroses destrosses tant en l’arbrat del paratge com en els accessos. L’actuació per recuperar el paratge s’ha prolongat durant diverses setmanes perquè calia la col·laboració de les brigades de la Diputació, les quals compten amb maquinària especialitzada per a tallar els troncs caiguts”.

Esta setmana s’ha acabat de condicionar el pont amb pedra i saorra. La brigada de parcs i jardins s’ha encarregat de retirar tots els troncs i les restes vegetals resultants del triturat de les branques dels arbres caiguts les han escampades per diverses zones amb l’objectiu que actuen de mantell natural. Este mantell servirà per oxigenar la terra i propiciarà que retinga l’humitat.

D’altra banda ja s’han col·locat papereres addicionals en les zones de major afluència recreativa i s’han intensificat el serveis, els quals seran diaris tant pel que fa a la recollida com a la neteja de l’entorn. A més, des de dissabte, hi haurà a disposició dels visitants 3 wc químics situats en les immediacions de l’Aula de la Natura. Estos treballs es fan coordinats amb el Genovés. Esta localitat també reforçarà en els pròxims dies la seua àrea i posarà un punt d’aigua.

Instal·lació de la bomba de succió i la cloradora
Esta setmana també han començat els treballs per instal·lar una bomba de succió i una cloradora, que serviran per donar en un futur servei a l’Aula de la Natura i la Casa de la Llum el que permetrà restablir ambdós espais amb garanties i qualitat. Segons Pilar Gimeno “Estem centrant els nostres esforços en poder oferir el 100% dels serveis i del potencial del paratge de la Cova Negra el més prompte possible. Som conscients que això suposa una important inversió en prevenció forestal, infraestructures hidràuliques i en instal·lació elèctrica però estem treballant per poder fer-ho a mig termini. Una vegada fet, tindrem un magnífic espai on poder gaudir de la natura amb facilitats com ara l’alberg”.
Pilar Gimeno també ha informat que el jardí del Palasiet estarà obert en horari habitual els dos dilluns festius.

No hay comentarios

Dejar respuesta