Xàtiva posa en marxa amb la col·laboració del CMICAV un servei gratuït de mediació

Durant els mesos de novembre i desembre es prestarà aquest servei a la Placeta, instal·lació del departament de Benestar Social

Xàtiva,16 de novembre de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat, a través del departament de Benestar Social, la prestació d’un nou servei totalment gratuït de mediació de proximitat que s’atén a La Placeta, la instal·lació de Benestar Social ubicada al carrer Poetas Setabenses.

Mediaprop és un servei prestat a través del CMICAV (Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València), i que s’ofereix a la ciutadania amb l’objectiu d’atendre i informar sobre la mediació com a alternativa al procés judicial, realitzar procediments de mediació extrajudicial i realitzar sessions informatives i sessions de mediació intrajudicial i extrajudicial a sol·licitud de la ciutadania.

Cal destacar que el CMICAV compta actualment amb més de 600 mediadors, tots ells advocats col·legiats a l’ICAV, implicats i formats en la teoria i en les tècniques i estratègies més innovadores de la praxis mediadora. La figura del Mediador és una peça essencial del model atès que és qui ajuda a trobar una solució dialogada, facilitant que superen les seues diferències per a arribar a una solució beneficiosa i satisfactòria per a ambdues parts.

La prestació del servei comprendrà distintes actuacions, totes elles tendents a implementar el servei de mediació en els diferents àmbits: civil, mercantil, penal, comunitari, escolar, familiar, administratiu i en organitzacions complexes. Aquest servei està duent-se a terme des de principis de mes, i continuarà prestant-se els dies 16, 21, 23, 28 i 30 de novembre; i 7, 14, 21 i 28 de desembre en horari de 9 a 14 hores.

Per a demanar cita en el servei de Mediaprop, cal posar-se en contacte amb el número de telèfon 96 228 98 08, o bé acudir al departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva.

«És voluntat del govern municipal contribuir a la millora de les situacions personals de la ciutadania, i continuem ajudant facilitant aquesta nova figura de mediador amb professionals del Col·legi d’Advocats per resoldre de manera amigable i satisfactòria moltes de les situacions que ens trobem cada dia. Aquest servei està finançat per la Conselleria i ens permet disposar d’un professional que atendrà en horari matutí a les nostres instal·lacions de Benestar Social», ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha afegit que «de vegades determinats conflictes es poden solucionar des del diàleg i la mediació, fent que les parts arriben a un acord beneficiós sense acabar anant al jutjat per situacions familiars, escolars o conflictes civils o administratius, i per això és important aquesta figura».

No hay comentarios

Dejar respuesta