Xàtiva porta a plenari l’amortització anticipada de 800.000 euros corresponents als préstecs Montoro

Ignacio Reig: «Dels 11,2 milions de deute Montoro, corresponent a les factures entre 2007 i 2011, tan sols queden per amortitzar 1,6 milions d’euros».

L’Ajuntament de Xàtiva portarà al plenari d’aquest dissabte una proposta d’amortització anticipada de deute financer en càrrec al romanent positiu de tresoreria, de cara al tancament de l’exercici pressupostari 2021 i l’elaboració del pressupost 2022.

La intenció és emprar un total de 800.000 euros del romanent líquid de tresoreria per a despeses generals, amortitzant anticipadament el préstec signat el passat 15 de novembre de 2019 amb el banc Santander (entitat seleccionada per l’Institut de Crèdit Oficial) per a l’agrupació de tots els préstecs que es van signar amb el denominat «Pla Montoro».

Aquesta amortització anticipada, que permetrà reduir l’import del préstec de 2,4 a 1,6 milions d’euros, no suposarà cap cost per a l’Ajuntament atès la possibilitat de reemborsar de forma anticipada el préstec sense cap penalització. La proposta del regidor d’Hisenda Ignacio Reig té l’objectiu d’estalviar interessos bancaris, garantint l’adequació al Pla de tresoreria i el compliment de la llei en matèria de morositat i el període de pagament a proveïdors.

«Dels 11,2 milions d’euros de deute corresponent als deutes Montoro, és a dir, a les factures als calaixos des de l’any 2007 fins a l’any 2011, tan sols queden per amortitzar 1,6 milions d’euros», ha destacat el regidor d’Hisenda Ignacio Reig, qui ha indicat que en nou anys s’han amortitzat 9,6 milions d’euros amb els interessos corresponents. «Esperem poder tancar en els propers exercicis aquest lamentable forat que porta ja quasi una dècada reportant la corresponent factura».

No hay comentarios

Dejar respuesta