Xàtiva participa en la iniciativa «La ventanilla indiscreta» junt a altres quatre municipis

Fins el proper 6 d’abril, la Casa de Cultura acollirà una exposició sobre temàtiques com consum responsable, treball decent o acció pel clima

La Casa de Cultura de Xàtiva ha acollit aquest matí un seminari amb què arranca l’exposició «La ventanilla indiscreta», organitzada per l’entitat Jovesólides i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. A la inauguració de la jornada ha assistit Xelo Angulo, directora general de Cooperació Internacional i tinent d’alcalde, junt amb la presidenta de l’associació, Lourdes Miró. L’exposició podrà visitar-se fins el proper 6 d’abril.

L’objectiu de la iniciativa és estimular la conscienciació i fomentar una ciutadania activa en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’acció es basa en diversos experiments socials sobre temàtiques com ara igualtat de gènere, consum responsable o treball decent. En «La ventanilla indiscreta» han participat un total de cinc municipis valencians: Xàtiva, València, Betxí, Elx i Paterna.

L’exposició es compon de tres panells on es recull informació de cada ODS treballat. Cada temàtica està acompanyada d’il·lustracions de les artistes valencianes Laura Castelló i Belén Segarra. En concret, les temàtiques abordades són igualtat de gènere, reducció de les desigualtats, producció i consum responsables, treball decent i acció pel clima.

En el cas de la nostra ciutat, s’ha treballat el tema del treball decent. Xelo Angulo ha manifestat que «des de Xàtiva hem creat un programa de polítiques inclusives, per a no sols concedir ajudes socials sinó convertir aquestes en un contracte laboral amb distintes modalitats. També treballem T’acompanye, un programa d’inserció sociolaboral».

Jovesólides (Jóvenes hacia la solidaridad y el desarrollo) és una xarxa de solidaritat social que treballa per la igualtat d’oportunitats de desenvolupament, fomentant una ciutadania global activa i compromesa amb el seu entorn. És referent en la promoció del compromís social, a través d’iniciatives innovadores que involucren a persones i col·lectius en diferents reptes socials. Promouen els drets humans, el respecte a la diversitat i el pluralisme.

No hay comentarios

Dejar respuesta