Xàtiva paga les primeres 26 ajudes del Pla Arru

L’Ajuntament lliura als propietaris dels immobles 325.000 € per a la rehabilitació d’habitatges al centre històric

L’Ajuntament de Xàtiva ha procedit a l’ingrés en els comptes corrents dels beneficiaris de les primeres 26 subvencions per a la rehabilitació d’immobles en el nucli històric de la ciutat, conegut com el Pla Arru. Els 26 primers beneficiaris han complit amb tots els requisits exigits i la tramitació dels expedients que afecten als seus immobles han sigut finalitzats, atès que han obtingut la qualificació definitiva d’actuació per la Direcció General d’Habitatge, per als immobles immersos en aquest pla de rehabilitació i regeneració urbana. En concret, la quantia de les 26 ajudes pagades ascendeix a 325.096,61 euros.

En total, es presentaren 106 sol·licituds de rehabilitació d’immobles al centre històric. En un primer moment, les ajudes ARRU cobrien actuacions en 99 edificis, motiu pel qual la Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva va decidir, en novembre de 2018, estendre les ajudes amb recursos propis per a les 7 sol·licituds restants, ja que aquestes també complien els requisits i havien estat presentades en temps i forma.

Els tres convenis signats entre Conselleria i l’Ajuntament per a la gestió de l’actuació de regeneració i renovació urbana (ARRU) del nucli antic de la ciutat es van signar a l’empara del Pla Estatal d’Habitatge. Cal recordar que el primer dels acords, signat en 2015 entre el ministeri, la conselleria i l’ajuntament establia una inversió total de 4.428.799 euros, dels quals 1.556.000 euros els aporta el Ministeri de Foment, 565.714,28 va a càrrec de Generalitat, i la resta va a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva i dels particulars.

No hay comentarios

Dejar respuesta