Xàtiva organitza una jornada de conscienciació amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge

El pròxim 17 de maig a partir les 11 hores, a la plaça del Mercat, tindrà lloc una activitat de conscienciació per combatre el malbaratament alimentari

Xàtiva,15de maigde 2024.- Xàtiva ha organitzat una jornada de conscienciació per a combatre el malbaratament alimentari amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge. La cita tindrà lloc el pròxim divendres 17 de maig a partir les 11 hores a la plaça del Mercat i estarà dirigida a tota la ciutadania.

L’objectiu és millorar l’aprofitament alimentari i reduir el malbaratament en un context on les dates de caducitat són cada vegada més breus i el contacte amb la producció alimentària és cada vegada més indirecte. Per això, es repartirà un manual de bones pràctiques on hi haurà reflectides les dades de la quantitat d’aliments que es malbaraten i del cost que açò suposa a cada ciutadà, i també alguns consells per fer un bon ús dels aliments. A més, també es repartirà una bossa de paper tèrmica.

«És important conscienciar a la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i en aquest sentit, amb aquesta campanya, pretenem donar consells que siguen útils a la població. A més, cal recordar que el millor residu és el que no es genera», ha expressat la regidora de Gestió de Residus i Neteja Viària, María Beltrán.

Activitats escolars

Emmarcat en la celebració d’aquest dia, també s’ha dut a terme una activitat d’educació ambiental al CEIP Gozalbes Vera dirigida a les dues classes de primer de primària.

L’educadora ambiental de l’Ajuntament de Xàtiva, Sara Rojas, junt amb el servei d’educació ambiental del COR, han desenvolupat una xicoteta exposició en la qual han treballat la classificació i separació en origen dels residus domèstics en els diferents contenidors que podem trobar a la via pública i els residus que podem depositar als punts nets. Després de l’exposició han fet un joc per posar en pràctica aquests conceptes. L’activitat es realitzarà també el dijous amb els alumnes de segon de primària.

No hay comentarios

Dejar respuesta