Xàtiva obri a la participació el disseny del Pla Especial del Nucli Antic

El proper divendres l’Ajuntament presentarà a la ciutadania l’inici de l’estratègia de participació ciutadana per al disseny del Pla Especial del Nucli Antic. El Pla Xàtiva pretén recollir les percepcions, problemàtiques i propostes de millora que tenen els veïns de Xàtiva sobre el seu centre històric.

L’elaboració del El Pla Especial de protecció i dinamització del Nucli Antic és una necessitat històrica i urgent per poder gestionar i dissenyar les estratègies i ordenances per a la bona protecció i conservació dels valors i la identitat del patrimoni de Xàtiva, segons expliquen.
Per desenvolupar el procés previ de participació les regidories de Patrimoni i Urbanisme han establert un ambiciós calendari on està previst que es celebren diverses reunions amb la ciutadania per tractar temes fonamentals en el disseny del Pla Especial com ara la mobilitat, els espais públics o el turisme.

El procés de participació es desenvoluparà en dos fases. La primera será de diagnosi i propostes i es portarà a terme durant el mes de Juny, principalment els divendres per la vesprada, per facilitar la participació dels joves universitaris i treballadors.
A més de les sessions s’han organitzat activitats al carrer de foment de la participació, com ara el JoCiutadana, una activitat de minientrevistes a persones diverses i aleatòries, les quals es troben en un dia de Mercat a la Plaça o en l’eixida de l’Escola a l’Albereda, per recollir les seues percepcions sobre el centre històric.

Els primers resultats del procés de participació es presentaran en setembre. Després i fins a desembre es desenvoluparan nous tallers de socialització del Pla Xàtiva enfocats a arribar a un tipus de població en dificultats per participar en els processos reglats.

La presentació del pla de participació, Pla Xàtiva, serà el divendres dia 9 de Juny a l’antic Hospital a les 19:00. Abans, a les 18:00 hores, es muntarà una xicoteta exposició a la plaça amb totes les activitats. Hui a les 12:00h es presentarà en roda de premsa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + once =