Xàtiva millora la il·luminació del 80% dels carrers de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes que millorarà la il·luminació de vora 70 carrers de la ciutat amb una inversió de 153.000 euros. Les millores s’inclouen dins del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix, amb 58.000 euros de fons propis i 95.000 euros provinents de la Diputació de València.

L’actuació pretén incrementar els nivells d’il·luminació en determinats carrers amb la finalitat de millorar la qualitat de la il·luminació pública i augmentar la seguretat vial en el casc urbà de la ciutat mitjançant la substitució de l’enllumenat antic per lluminària amb una tecnologia led regulable en funció de l’alçada de la columna i l’ample del vial.

La importància d’aquesta intervenció radica en que es tracta d’una de les demandes més repetides per part de la ciutadania al llarg d’aquesta legislatura, que demanava un canvi respecte a la deficient instal·lació lumínica a la ciutat.

Aquest treball afectarà a 563 punts d’il·luminació de vora 70 carrers repartits per tota la ciutat, com la zona de la Bola, el Barri Nord Oest, l’accés a Xàtiva per Novetlè, la zona Palasiet o els carrers propers a la Plaça de Bous, entre d’altres. En definitiva, espais per als vianants de connexió, carrers de vianants i voreres.

A més a més, l’empresa concessionària s’ha compromés a incrementar en 81 el nombre de fanals a col·locar en aquesta segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes.

“És una inversió molt important que ens permetrà actuar en quasi setanta carrers de la nostra ciutat i superar la deficient instal·lació que hi havia. Amb aquesta segona fase complim terminis i ens plantegem l’inici de la tercera als polígons, permetent-nos finalitzar la legislatura havent renovat el 80% de la il·luminació de l’interior de Xàtiva”, ha explicat el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 + 14 =