Xàtiva licita les obres de remodelació del consultori mèdic de la plaça de la Seu

L’Ajuntament prioritza inversions en recursos sanitaris contemplades en el Pla Reactivem Xàtiva

L’accessibilitat millorarà substancialment ja que totes les consultes mèdiques estaran situades en la planta baixa, permetent l’accés a peu pla i eliminant escales i altres barreres arquitectòniques

La vesprada d’ahir, la Plataforma de Contractació del Sector Públic, portal web depenent del Ministeri d’Hisenda, va publicar l’anunci de la licitació de les obres de remodelació del consultori mèdic de la plaça de la Seu, ubicat a l’antic hospital. Es tracta d’una inversió de 313.000 euros en millora dels serveis sanitaris de la ciutat que arriba en plena lluita contra la pandèmia. L’actuació, que compta amb una subvenció de 100.000 euros per part de la Generalitat Valenciana, s’integra en el pla de reactivació social i econòmica, Reactivem Xàtiva, dotat amb 8 milions d’euros. Les empreses interessades en dur a terme l’obra podran presentar ofertes fins el 26 de maig, a les 15h.

roger-hospital.4.diaridigital.esL’alcalde Roger Cerdà ha destacat que “una de les principals lliçons que hem aprés durant aquesta crisi sanitària és la necessària aposta que hem de fer per la Sanitat”. L’alcalde es mostra convençut de que “és fonamental que es dignifiquen i es milloren els espais sanitaris i d’atenció primària”. Cerdà ha manifestat la seua satisfacció per l’impuls d’aquesta inversió: “aquesta obra pretén millorar l’accessibilitat i renovar un consultori auxiliar que atén a més de 4.000 persones del nucli antic, molts d’ells persones majors”.

Una de les principals avantatges que presenta aquesta iniciativa és que les condicions d’accessibilitat al centre sanitari milloraran substancialment front a la situació actual, ja que totes les consultes mèdiques estaran situades en la planta baixa, permetent l’accés a peu pla i eliminant escales i altres barreres arquitectòniques. El projecte per a la remodelació integral del consultori de Salut de l’antic hospital s’adequa d’aquesta manera a les necessitats del servei, en una zona de la ciutat on viu un important sector poblacional d’avançada edat i amb problemes de mobilitat.

Aquesta actuació ve a millorar les infraestructures sanitàries de la ciutat, completant el mapa sanitari amb la ja prevista construcció d’un nou centre de salut a la zona est de Xàtiva i l’ampliació de l’aparcament de l’hospital Lluís Alcanyís. Així mateix, es milloraran els serveis públics al centre històric, reactivant la funcionalitat d’un dels principals elements del patrimoni històric artístic de la ciutat.

El nou consultori s’instal·larà en l’ala nord de l’edifici de l’hospital reial i comptarà amb quatre consultes, 2 de medicina i 2 d’infermeria, amb capacitat suficient per a albergar una taula d’atenció personal, llitera exploratòria i lavabo. Ocuparà l’actual zona de magatzem, amb una superfície d’uns 160 metres quadrats. Però el seu principal avantatge és que totes les consultes estaran situades en la planta baixa, permetent l’accés a peu pla i eliminant escales i altres barreres arquitectòniques que dificulten l’accés a l’actual consultori. L’alcalde Cerdà espera que “les obres es liciten ràpidament i que en el mes de setembre puguen iniciar-se els treballs”. El termini previst d’execució de les obres és d’uns cinc mesos.

L’actuació s’aprofitarà per restaurar elements patrimonials de l’edifici de l’hospital, un dels principals monuments de la ciutat i una mostra única de l’arquitectura del segle XVI. Per exemple, s’actuarà en la neteja de l’enteixinat de fusta de la sala, que es troba en bon estat, reposant-se alguns elements llenyosos. També es fa imprescindible desmuntar el sòcol de ceràmica del segle XVIII present en la primera planta per a actuar en els forjats, sòcol que serà restaurat i recol·locat en la seua posició original. Es mantindrà part del paviment hidràulic existent i es reposarà el restant amb rajoles hidràuliques de color roig, d’acord amb el paviment de la resta de l’edifici. També es recuperaran els ferratges i les contrafinestres de la fusteria exterior. Les obres de remodelació del consultori de la Seu s’aprofitaran per instal·lar-hi un ascensor.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + 15 =