Xàtiva reclama a l’exedil de Policía 6.000 euros per pagaments de combustible «no acreditats»

L’Ajuntament de Xàtiva ha reclamat a l’exconcejal de Policia i Règim Interior, José Antonio Vidal (del Partit Popular), que torne els 6.039 euros al municipi que van ser destinats en una sèrie de pagaments en concepte de combustible autoritzats per l’edil entre el 2011 i el 2015.


L’Àrea d’Hisenda va obrir el passat octubre una investigació interna davant les objeccions dels tècnics municipals a l’hora de donar conformitat a determinades factures de pagaments de combustible pendents. Però en aquell moment l’executiu va acusar l’exregidor de carregar eixos suministres de diesel a un vehicle averiat, que a més, utilitzaba gasolina per al seu funcionament: un Ford Scorpio, adscrit a l’Àrea de Protocol.

Un total de 5.000 litres de combustible extradiesel, segons una resolució de l’alcaldía, i que van ser facturats a aquest departament que no han sigut destinats a cap servei municipal. A més, el consum dels vehicles adscrits a les delegacions de Vidal, que en el seu moment era tinent d’alcalde sota les ordres d’Alfonso Rus, no es correspòn amb eixos litres de despesa. Per tant, la sospita de que aquestos suministres anava dedicada a vehicles privats està ben fonamentada. Així, s’han desestimat les al·legacions presentades per Vidal i es reconeix el dret de la corporació municipal a exigir el pagament de les quantitats que no han sigut acreditades.

Vidal justifica el consum desmesurat de combustible a l’ús de diversos vehicles d’alt consum que utilitzaba quan s’averiava el seu Ford Scorpio, com un tot-terreny o un Ford Sierra, adscrits a l’àrea de Protecció Civil.

L’alcalde va soliciar un informe de l’àrea de la Policía Local on se precisava que l’exconcejal utilitzava dos vehicles de Protecció Civil sense motiu ni dates. Entre l’any 2011 i 2015, aquestos transports van realitzar uns consums de 5.665 litres autoritzats pel personal de l’agrupació i la Policía. Així, després de comprobar els diversos suministres amb el quilometratje i el consum mitjà dels vehicles, la investigació conclou que no es poden correspondre amb els que Vidal va autoritzar. El Ford Scorpio funciona amb gasolina i els vehicles de protecció civil van realitzar un quilometratje ajustat als seus integrants, sense contar aquells que suposadament assegura haver realitzat Vidal.

Malgrat les proves evidents, Vidal nega tota irregularitat i ha presentat un recurs que de moment paralitza el procediment administratiu abans de donar pas a la via contenciosa. Per tant el conflicte passa a mans dels tribunals.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta