Xàtiva ja prepara el campionat d’Espanya de Ciclocrós

La visita del president de la federació espanyola al nou circuit i l’experiència de les 3 edicions de la Copa d’Espanya, claus de l’elecció de Xàtiva com a seu del campionat

El Club Ciclista Biciciletas Sanchis i l’Ajuntament de Xàtiva han començat ja a preparar l’organització del Campionat d’Espanya de Ciclocrós 2022, que se celebrarà al nou circuit instal·lat al poliesportiu municipal Les Pereres entre els dies 7 a 9 de gener del pròxim any. Dies enrere, el regidor d’Esports, Pedro Aldavero es va reunir amb Salvador Sanchis i Miguel Ángel Ortega, directius del club ciclista, per començar a planificar tasques de cara al magne esdeveniment esportiu que albergarà la ciutat només passar les festivitats de Nadal i Reis.

L’experiència acumulada després de 3 anys organitzant la Copa d’Espanya de Ciclocrós a Xàtiva, junt amb la important inversió en la construcció del nou circuit a Les Pereres han estat les claus de l’elecció de Xàtiva com a seu dels pròxims campionats. Tal com explica Salvador Sanchis, «en la Copa d’Espanya que celebràrem a Xàtiva l’any passat estava el president de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme, José Luis López Cerrón i, en companyia del nostre alcalde i de Pedro Aldavero, es va comentar si podíem fer un campionat d’Espanya ací. L’Ajuntament de Xàtiva ho va agafar molt seriosament i finalment, ho tenim adjudicat ja. L’Ajuntament està amb nosaltres al 100% i sembla ser que la Diputació de València també».

Sanchis es mostra optimista davant el repte que suposa l’organització del Campionat d’Espanya de Ciclocrós: «és el màxim que es pot fer en ciclisme espanyol en aquesta modalitat esportiva. Qui guanye aquesta carrera durà el mallot de campió d’Espanya durant tot l’any. No hi ha cap altra competició més important que aquesta en Espanya. No és qualsevol cosa. És un acte molt seriós. Cal complir uns requisits i açò és molt costós. Ens costarà molt de sacrifici però estic segur que va a eixir molt bé».

Per la seua part, el regidor Pedro Aldavero és conscient de l’oportunitat que signifca la celebració d’aquesta competició a Xàtiva. El regidor destaca que «és la primera vegada que tenim a Xàtiva un campionat d’Espanya de ciclocrós. És un esdeveniment importantíssim, el més gran des que desempenye el càrrec de regidor d’Esports».

Malgrat tot, Aldavero es mostra caute respecte a la situació de la pandèmia: «esperem que millore la situació i que es puga accedir eixe dia a la cursa. Seria fabulós ja que hi ha molt de lloc per a vore la carrera des de diversos punts que són molt espectaculars. Els amants del ciclisme, no sols de Xàtiva sinó de la comarca, inclús de tota la Comunitat Valenciana, tindran la possibilitat d’assistir a unes instal·lacions tancades, amb molt de control, amb tots els mitjans disponibles que requereix una competició com aquesta, vestidors, serveis, restauració… tot molt a la mà. És una competició que va a agradar a moltíssima gent».

Finalment, el director tècnic del Club Ciclista Bicicletes Sanchis, Miguel Ángel Ortega, ha destacat la projecció que la prova té per al club: «per a nosaltres com a marca és molt important perquè tenim una escola de ciclisme de xiquets de 6 a 14 anys, també un equip junior, i donar-los l’oportunitat de competir a casa, en un campionat d’Espanya, per a nosaltres és el més important».

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + once =