Xàtiva invertirà 275.000 € en la millora del polígon de l’Estret

L’IVACE subvenciona parcialment l’actuació de renovació de voreres, carreteres, il·luminació, aigua, aparcament i zones verdes

Xàtiva, 13 d’abril del 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva iniciarà la licitació de les obres de millora del polígon l’Estret per un import de 275.180 euros. El projecte ja està aprovat i la intervenció està finançada parcialment per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial de la Generalitat Valenciana (IVACE), entitat que ha concedit una subvenció de 135.723,78 euros a l’ajuntament. Les obres, incloses al programa de millora d’infraestructures en parcs empresarials, comprenen millores en enllumenat públic, xarxa d’aigua potable, zones verdes, ferms i paviments.

Després de donar compte de la concessió de la subvenció de l’IVACE, el regidor d’Urbanisme, Ignacio Reig, ha anunciat que «ja tenim en estudi actuacions similars al polígon de Meses i al de la Mola de Xàtiva». Reig confia a «continuar rebent el suport de la Generalitat per a aquestes obres de reforma de polígons industrials, sempre amb la vista posada en la millora de la competitivitat de les nostres empreses».

L’actuació de millora d’enllumenat es durà a terme en la totalitat d’aquest recinte industrial, mitjançant mesures d’eficiència energètica, millorant la seguretat viària del polígon l’Estret. S’instal·laran un total de 67 noves lluminàries, entre fanals de 9 i 6 metres, lluminàries urbanes decoratives i projectors led. Així mateix, s’executarà l’enllumenat del carrer Camí de l’Estret, a la zona nord del polígon.

L’actuació a la xarxa d’aigua potable millorarà el subministrament i augmentarà el cabal i la pressió. Les obres incloses a la memòria presentada consisteixen principalment en la substitució de la conducció d’aigua potable per una nova malla, col·locant-se 5 noves vàlvules de comporta, per a la qual cosa caldrà alçar i reposar les voreres afectades.

L’actuació en ferms i paviments comprén la millora de zones verdes i la implantació de recorreguts bio-saludables, així com la regeneració paisatgística i ambiental del polígon. En total, es pavimentaran 2.115,77 m² de voreres.

Pel que fa a la millora viària, es procedirà a l’habilitació de nous aparcaments, vials i voreres més àmplies, així com de nous accessos. S’eixamplarà els carrils a 3,5m en els vials de doble sentit i a 4m als vials d’únic sentit. També s’habilitarà un aparcament per a camions i s’hi instal·larà un pas de vianants elevat. A més, es procedirà al marcatge amb senyalització horitzontal de nombroses places d’aparcament i a l’adaptació de vials i senyalètica per afavorir l’accessibilitat a l’àrea de persones amb mobilitat reduïda o dèficit sensorial.

No hay comentarios

Dejar respuesta