Xàtiva instal·la més d’un miler de comptadors d’aigua intel·ligents

L’adquisició permet millorar la gestió del servei d’aigües potables reduint les pèrdues d’aigua i el consum fraudulent

Xàtiva,3 d’abril de 2024.- L’Ajuntament de Xàtiva ha adquirit i instal·lat un total de 1.357 comptadors d’aigua amb sistema de ràdio lectura, mitjançant una inversió de 99.528 euros. Els treballs, efectuats per l’empresa FACSA, han consistit en la millora de la gestió del servei d’aigües potables, tractant de reduir les pèrdues d’aigua i el seu consum fraudulent.

Aquests comptadors compten amb un sistema de ràdio lectura dissenyat per a ser equipats amb emissors de baixa tecnologia, permetent així la integració de dades a través del sistema de telelectura implantat en el Servei d’Aigües Potables de Xàtiva i compatibles amb el sistema en servei actual, integrant-se en la plataforma SENTILO de la Diputació de València.

Els comptadors implementats són de xorro únic i esfera seca, amb cos de llautó i transmissió magnètica amb protecció antifrau. Compta amb els certificats de la UE d’examen de tipus segons la directiva 2014/32/UE i amb el certificat de conformitat sanitària. Pel que fa a l’emissor de ràdio, aquest possibilita la lectura remota de xarxes fixes i està dissenyat a partir d’un circuit electrònic que recull i emmagatzema les dades del comptador, transmetent així la informació.

«Aquests són comptadors d’última generació i continuarem instal·lant-los en els propers anys fins completar la renovació dels 15.000 comptadors que té la xarxa pública d’aigua potable de Xàtiva», ha manifestat el regidor d’Aigües Potables Ignacio Reig.

No hay comentarios

Dejar respuesta