Xàtiva inicia l’Any Jubilar amb l’obertura de la Porta Santa de la Seu

Xàtiva va celebrar ahir a la vesprada l’obertura de la Porta Santa i l’inici de l’Any Jubilar concedit per la Santa Seu per la proclamació del centenari canònic de la patrona, la Mare de Déu de la Seu. La celebració, en la Col·legiata, va incloure amb una missa, el Rosari i el cant de l’himne a la patrona. A la nit, La Nova de Xàtiva va oferir un concert en honor a la Verge, i després danses i Cant d’Albaes. Hui serà es festejarà a la patrona amb missa i processó.

Aquesta vesprada tindrà lloc la missa vespertina i a continuació la processó general amb la imatge de la Mare de Déu pels carrers de la localitat. La imatge actual de la patrona, una talla de fusta policromada de Mariano Benlliure, que data de 1943 i que va reemplaçar a l’original cremada en 1936. La Mare de Déu entrarà a l’església de Santa Clara on va succeir el miracle del lliri.

En 1600 l’epidèmia de pesta va cessar en la localitat després que els veïns tragueren en processó a la imatge de la Verge i la portaren al convent de Santa Clara. Allí, la figura de la Verge va moure la seua mà dreta, en la qual porta un lliri de plata i en aqueix moment va cessar la malaltia.

D’altra banda, amb motiu de l’any Jubilar tots els dissabtes a les 13 hores se celebrarà la “Missa del Pelegrí” i mitja hora abans el sagrament de la penitència per a aquelles persones que desitgen guanyar la indulgència plenària.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno + dos =