L’Ajuntament de Xàtiva procedirà a renovar el sistema d’il·luminació del castell, gràcies a una subvenció de 50.000 euros concedida pel Patronat Valencià de Turisme, organisme depenent de la Diputació de València. L’actual instal·lació serà substituïda per nous projectors de tecnologia led, el que permetrà l’estalvi energètic i la reducció d’emissions de CO2 a l’atmòsfera. En total, s’instal·laran 59 projectors per a la il·luminació del monument i 83 projectors per a les faroles de la carretera de la pujada al castell. Les obres, que s’iniciaran la propera setmana, han d’estar finalitzades abans del 30 de novembre.

El regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, ha mostrat la seua satisfacció pel recolzament del Patronat Provincial de Turisme: «gràcies a les gestions de l’alcalde, hem aconseguit renovar una instal·lació emblemàtica per a la ciutat. Creguem que una adequada il·luminació del castell ha de ser la nostra targeta de visita. Xàtiva ha de seguir marcant el fi de la zona d’horta i l’inici de les Comarques Centrals».

La intervenció consistirà en desmuntar els projectors actuals, instal·lats en columnes d’enllumenat d’acer corten, per tal de col·locar-hi els nous projectors led. No s’intervindrà sobre la instal·lació elèctrica existent, ja que al ser menor el consum energètic dels nous projectors, no és necessari modificar les seccions del cablejat. Tan sols es repararan aquells punts on la instal·lació es trobe en mal estat.

Reparació de les llums de la Bassa i instal·lació de noves faroles als barris
El regidor també ha informat de la reparació del sistema d’il·luminació del llavador monumental de la plaça de la Bassa. L’Ajuntament invertirà 12.000 euros en recuperar la llum ornamental d’un altre element patrimonial que duia anys sense funcionar. En aquest cas, es reposaran les balisses d’il·luminació perimetral i els focus interiors. Cal recordar que recentment es va actuar en la remodelació dels parterres confrontants al llavador que presentaven un evident estat de deteriorament.

Altres de les actuacions imminents anunciades per Reig serà la instal·lació de tres faroles en l’avinguda Virrei Lluís Despuig, sota el voladís de la plaça de bous; la col·locació de 8 braços en faroles existents per a millorar l’enllumenat del carrer Sanchis Guarner i la substitució de 3 faroles per 5 de noves en el jardí de l’entrada de Torre Lloris. La suma d’aquestes actuacions, dutes a terme en resposta a peticions veïnals, suposarà la inversió de 8.000 euros.

Ignacio Reig ha aclarit que «aquestes actuacions estan dirigides a esmenar deficiències en diferents barris. Intentem atendre totes les peticions dels ciutadans i som conscients de la insuficient il·luminació en algunes zones».

Entre les previsions de futures intervencions del regidor de Serveis Públics en matèria d’il·luminació figura el canvi de 35 faroles a l’Hort de Mora i de 12 faroles més a l’avinguda de la Murta, així com la instal·lació de dues columnes d’il·luminació noves al carrer Olímpic.

No hay comentarios

Dejar respuesta