Xàtiva inicia la propera setmana la recollida porta a porta de vidre als establiments del Mercat

Aquest dijous s’han repartit els contenidors, identificats per a cadascun dels negocis, i la recollida s’efectuarà cada dijous

L’Ajuntament de Xàtiva ha repartit aquest dijous, a través de la regidoria de Gestió de Residus, contenidors de recollida selectiva de vidre entre els establiments del sector HORECA (Hostaleria, Restauració i Cafeteries) de la Plaça del Mercat i els carrers adjacents, on a partir de la propera setmana s’iniciarà una recollida de vidre porta a porta.

L’Ajuntament de Xàtiva està realitzant una campanya per tal d’afavorir la recollida de residus de vidre als diferents establiments de restauració de la ciutat, i una de les zones amb major activitat és la que abasta els voltants del Mercat. És per això que el proper dijous 28 d’abril s’iniciarà una recollida porta a porta a través dels contenidors que s’han facilitat hui junt amb una carta informativa que ja es va enviar prèviament.

La recollida s’efectuarà els dijous, de matí o de vesprada, segons l’horari estipulat per a cadascun dels establiments. El servei reposarà, en el mateix punt, un contenidor identificat amb el nom del seu establiment una vegada es retire el ple.

Cal recordar que la separació en origen dels envasos i residus de vidre en el sector HORECA és obligatòria des del 1 de gener de 2021, tal i com estableix el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana. En aquest contenidor verd de vidre sols es poden dipositar botelles, pots i flascons d’aquest material. Els altres objectes de cristall o vaixelles de porcellana i ceràmica hauran de dipositar-se en la fracció de la resta, ja que la seua composició és diferent i danyen el procés de reciclatge i producció de nous envasos de vidre.

«L’èxit d’aquesta iniciativa sols serà possible si assumim que la neteja de la ciutat és treball de totes i tots. Espere que siga ben acollida pel sector i que col·laboren en la recollida selectiva de vidre», ha manifestat la regidora de Gestió de Residus Reme Sinisterra, qui ha recordat que «totes aquestes iniciatives es fan amb un bon propòsit, en aquest cas la reducció del vidre als contenidors de residus d’orgànica, pel que cal agrair al sector HORECA i a la ciutadania en general la seua implicació en la separació en origen dels residus».

No hay comentarios

Dejar respuesta