Xàtiva incrementa les ajudes a entitats d’acció social en un 37%

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha donat llum verda a la concessió d’ajudes per a associacions ciutadanes per a la realització d’activitats d’interès social, corresponent a l’exercici 2016.

El global de les ajudes arriba als 54.626,66 euros, xifra que suposa un increment de les subvencions pròxim al 37%. Aquest increment es produeix com a conseqüència de l’ampliació del nombre d’entitats que formen part del recentment creat Consell d’Acció i Polítiques Socials, impulsat des de la Regidoria de Benestar Social.

El objecte de les ajudes és el finançament de distints projectes d’acció social que duen a terme aquestes associacions. Totes les entitats beneficiàries formen part activa del teixit social de la ciutat i realitzen, sense ànim de lucre, activitats d’interés per a la comunitat. Segons informen tècnics municipals de l’àrea, aquestes associacions necessiten el recolzament institucional, atés que els seus recursos són limitats i resulten escassos per al desenvolupament de les seues activitats de caire social.
En definitiva, es tracta d’aplicar una dinàmica diferent respecte al model de política social anterior. En lloc de repartir discrecionalment les subvencions, el canvi introduït pel nou equip de govern consisteix en treballar sobre projectes presentats per les entitats socials, amb un pla d’actuació concret i un pressupost d’actuació.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha manifestat que “es tracta de superar un model en que l’acció social s’activava per pal·liar les situacions d’emergència per tal d’instaurar un nou model on s’actue sobre els orígens dels problemes, detectant les causes i redreçant la situació per evitar que s’arribe a aquells estats d’emergència”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 + ocho =