Xàtiva incorpora 4’4 milions d’euros al pressupost de 2017

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva aprovarà hui dilluns que ve una considerable modificació del pressupost de 2017 amb la incorporació de crèdits procedents de l’exercici 2016 i anteriors. En total, va a produir-se la incorporació de 4.450.424 euros, dels quals la major part aniran a parar al capítol d’inversions, 2.261.287 euros. Una altra partida que s’incrementa de forma considerable és la de despesa corrent, a la qual s’aporten 1.504.519 euros per a atendre compromisos generats en 2016 però que el tràmit administratiu trasllada a l’exercici 2017. Finalment s’incorporen remuneracions pendents de pagament i Seguretat Social per 174.518 euros.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig explica que aquesta incorporació de crèdits se situa dins de la normalitat pressupostària i que el crèdit disponible addicional per a possibles inversions se situa en poc més de 1,2 milions d’euros: «incrementarem moltes partides per poder atendre compromisos de 2016 i que els permetrà no consumir crèdit de l’exercici actual, però el pressupost segueix sent una norma d’obligat compliment i que no hem d’embarcar-nos en iniciatives que no estan recolzades pel pressupost inicial «.

L’últim arqueig de caixa de 2016 revelava unes existències de tresoreria de 5,1 milions d’euros, la qual cosa permet a l’Ajuntament una folgada liquiditat i un còmode compliment de la Llei de Morositat. En pocs dies es tancarà la liquidació del pressupost de 2016 però, segons el regidor d’Hisenda, les estimacions són positives i podrà tancar l’exercici amb un lleu superàvit.

A l’espera del Fons de Cooperació Municipal
L’anunciat Fons de Cooperació Municipal aportarà 462.000 euros a l’Ajuntament de Xàtiva. Aquest fons, cofinançat per Generalitat Valenciana i Diputació de València, serà un alleujament per a les ajustades comptes municipals, ja que es podrà destinar en part a despesa corrent i no a inversions «financerament sostenibles». Segons Ignacio Reig, «quan tinguem la resolució efectiva per part de la Generalitat procedirem a una segona modificació del pressupost, aquest cop per majors ingressos, que destinarem a tots i cadascun dels regidors. Està bé dedicar part d’aquests ingressos extraordinaris a despesa corrent però no m’agradaria consolidar aquesta despesa per a tots els exercicis, ja que es produeix un efecte pervers per un creixement de la despesa orgànica de l’administració «. Aquest fons de cooperació municipal ha estat celebrat per tots els ajuntaments, ja que preveu repartir més de 5 milions a La Costera, La Canal i la Vall d’Albaida.

No hay comentarios

Dejar respuesta

6 − 2 =