Xàtiva inaugura la XVI Biennal Internacional de Gravat “Josep de Ribera”

La mostra romandrà oberta al públic a la Sala de les Columnes de la Casa de la Cultura de Xàtiva fins al 18 de desembre

La Casa de la Cultura de Xàtiva va acollir anit la inauguració de l’exposició de la XVI Biennal Internacional de Gravat “Josep de Ribera”. Un acte que va ser presidit per Julio Cabrera, president del Rotary Club Xàtiva per a l’exercici 2021/22 i per Roger Cerdà, alcalde de la ciutat, i que va comptar així mateix amb la presència de la regidora de cultura, Raquel Caballero, ja que aquesta Biennal de Gravat, que porta realitzant-se des de l’any 1989, és un projecte conjunt de totes dues institucions.

En aquest sentit, Julio Cabrera va destacar la importància d’aquesta col·laboració que va permetre la posada en marxa d’aquesta Biennal Internacional de Gravat que va sorgir amb la idea de premiar, no sols la labor d’artistes de tot el món en aquesta modalitat d’art, sinó al mateix temps també, amb la idea d’afermar la projecció internacional de la ciutat de Xàtiva com a referent cultural.

Un objectiu que, segons el president de Rotary Club Xàtiva, és ja una realitat que ve recolzada pel gran acolliment que edició rere edició demostra tindre aquesta Biennal de Gravat en el panorama cultural internacional i que es reflecteix en les 165 obres presentades a concurs enguany i de les quals el jurat ha realitzat una selecció de 40 peces que seran les que romandran exposades al públic a la Casa de la Cultura de la ciutat fins al pròxim 18 de desembre.

Una exposició presidida pel gravat guanyador “Autopista Quatre-cents i un IV” de l’artista canadenc David Maes que va aconseguir alçar-se amb el premi del concurs, dotat amb 5.000 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta