Xàtiva inaugura hui la seua Fira

La inauguració de la Fira que es celebra aquesta nit, a partir de les 22:30h a la Murta, amb entrada lliure, serà un homenatge al poeta i viatger que va nàixer en la capital de la Costera i va morir en Alejandria en 1217, Ibn Yubayr.

Prèviament, es nomenarà de manera oficial a Laura Hernández com a Reina de la Fira 2017 junt a la seua cort d’honor i acompanyants.

En la segona part de l’acte, es ficarà en escena la cantata Ibn Yubayr de Medina Xateva, obra dels xativins Miquel Juan en l’apartat musical i del periodista Vicent Soriano, com a autor de la lletra. Aquesta serà representada en el camp de la Murta, en un espectacle adaptat per a aquest escenari, amb tot un seguit d’elements que la distingiran de la representada en la seua estrena en Nits al Castell al 2003.

Ibn Yubayr tindrà com a protagonista a Boni Carrillo com el poeta viatger i a Empar Llácer com la Xàtiva que li espera.

Al costat de Boni Carrillo i Empar Llácer estaran Maria Josep Albert com a narradora, i Victor Torres com a director d’escena. Participaran en la Cantata el Teatre de la Lluna de Xàtiva amb ballarines i figurants i la comparsa de moros Bantúes de Moixent. Músics de diferents agrupacions conformaren la Orquestra Simfònica de la Costera, així com una coral formada exclusivament per a aquest esdeveniment, sota la direcció de Miquel Juan.

En 12 moviments s’adona de la pena que sent Yubayr en abandonar Xàtiva i el goig que li provoca la volta a la ciutat, malgrat el rebuig que ella li provoca en l’inici de la seua volta als orígens.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro + nueve =