Xàtiva inaugura el proper dia 15 la XXVIII edició del Betlem més gran d’Espanya

El Betlem Monumental de Xàtiva obrirà les seues portes el proper dissabte 15 de desembre amb una Gran Festa Infantil que enceta la programació nadalenca

Després de 27 edicions, el Betlem Monumental de Xàtiva obri les seues portes al públic, un any més, per encetar les festes nadalenques. El que s’ha consolidat com el Betlem més gran d’Espanya és també un símbol del Nadal a la ciutat. Una instal·lació de vora 1.600m2 que ofereix una recreació d’espais que configuren un xicotet poble on es distribueixen, entre altres elements, un mercat, horts reals amb fruites i verdures, cases d’artesans representant oficis tradicionals, un llac d’uns 250m2, fonts amb aigua corrent, un pont o un molí, per fer les delícies dels seus visitants. Aquest any el Betlem Monumental estarà obert al públic des del dia 16 de desembre fins al 6 de gener en horari de 10:00h a 22:00h, amb accés gratuït.

cartell-betlem2018-900Un Betlem Monumental que va començar a muntar-se el passat 5 de novembre i en la creació del qual ha treballat intensament la Brigada de Parcs i Jardins desenvolupant el seu enginy i creativitat per aprofitar tots els materials que tenen a l’abast: piles de pedra, finestrons, portalades, rodes d’esmolar, antigues construccions, etc. Una creació basada en el reciclatge i l’aprofitament de materials en desús, la majoria dels quals són donacions de veïns i veïnes de Xàtiva.

Pilar Gimeno, regidora de Parcs i Jardins, ha remarcat la importància de treballar en la sostenibilitat del Betlem i d’aprofitar encara més els recursos de què disposem per tal de reduir la despesa i els residus, i ha lloat el treball dels jardiners. «És d’admirar la capacitat creativa de l’equip de jardiners; són capaços de donar-los una nova vida a objectes que, en principi, no tindrien cap més ús i, a sobre, fan que es convertisquen en elements preciosos que decoren tots els racons d’aquesta bella creació. Valore molt positivament la feina que fan els jardiners per sorprendre’ns cada any amb detalls nous i diferents.», ha apuntat la Regidora.

betlem-2-diaridigital.esPerò a banda de sostenibilitat, aquest Betlem també desprèn tints solidaris. Cada any els visitants poden demanar un desig en llançar una moneda a les diverses fonts que hi ha a la instal·lació; desitjos que acaben ajudant els que més ho necessiten, ja que els fons recollits van a parar a mans d’ONGs locals que en fan un bon ús.

Posicionat i consolidat un com referent nadalenc de la ciutat, és també un reclam turístic de primer nivell i un motor dinamitzador del comerç de Xàtiva que l’any passat va registrar una mitjana diària de visites de 4.898 persones, el que va suposar un increment del 27% respecte de la mitjana diària de l’any anterior. Per això, aquest any el consistori continuarà apostant per promocionar-lo fora de la comarca amb l’objectiu de donar-lo a conèixer en punts estratègics i augmentar les bones xifres de 2017.

Per celebrar la seua inauguració, la regidoria de Parcs i Jardins ha organitzat una gran festa Infantil que començarà a les sis de la vesprada de dissabte 15 de desembre a la Plaça la Bassa. Des d’ací els assistents eixiran en cercavila acompanyats per l’Home dels Nassos, xanques, fades i la batucada de Rytmus fins arribar a la porta de l’Ajuntament on, després d’inaugurar el Betlem, començarà el concert del grup Canta Canalla, que farà ballar i divertir-se a grans i menuts. A l’Albereda hi haurà un photocall i crispetes gratuïtes per a tothom.

INAUGURACIÓ (PROGRAMACIÓ)
18:00h Cercavila amb l’Home dels Nassos i la batucada de Rytmus des de la Plaça la Bassa fins al Betlem
19:00h Inauguració del Betlem
19:15h Concert de Canta Canalla


En Castellà:

Xàtiva inaugura la XXVIII edición del Belén más grande de España

El Belén Monumental de Xàtiva abrirá sus puertas el próximo sábado 15 de diciembre con una Gran Fiesta Infantil que abre la programación navideña

 Después de 27 ediciones, el Belén Monumental de Xàtiva abre sus puertas al público, un año más, para empezar las fiestas navideñas. El que se ha consolidado como el Belén más grande de España es también un símbolo de la Navidad en la ciudad. Una instalación de cerca 1.600m2 que ofrece una recreación de espacios que configuran un pequeño pueblo donde se distribuyen, entre otros elementos, un mercado, huertos reales con frutas y verduras, casas de artesanos representante oficios tradicionales, un lago de unos 250m2, fuentes con agua corriente, un puente o un molino, para hacer las delicias de sus visitantes. Este año el Belén Monumental estará abierto al público desde el día 16 de diciembre hasta el 6 de enero en horario de 10:00h a 22:00h, con acceso gratuito.

Un Belén Monumental que comenzó a montarse el pasado 5 de noviembre y en cuya creación ha trabajado intensamente la Brigada de Parques y Jardines desarrollando su ingenio y creatividad para aprovechar todos los materiales que tienen a su alcance: pilas de piedra, contraventanas, portales, ruedas de afilar, antiguas construcciones, etc. Una creación basada en el reciclaje y el aprovechamiento de materiales en desuso, la mayoría de los cuales son donaciones de vecinos y vecinas de Xàtiva.

Pilar Gimeno, concejala de Parques y Jardines, ha remarcado la importancia de trabajar en la sostenibilidad del Belén y de aprovechar aún más los recursos de que disponemos para reducir el gasto y los residuos, y ha alabado el trabajo de los jardineros. «Es de admirar la capacidad creativa del equipo de jardineros; son capaces de darles una nueva vida a objetos que, en principio, no tendrían más uso y, encima, hacen que se conviertan en elementos preciosos que decoran todos los rincones de esta hermosa creación. Valoro muy positivamente el trabajo que hacen los jardineros para sorprendernos cada año con detalles nuevos y diferentes. », ha apuntado la Concejala.

Pero aparte de sostenibilidad, este Belén también desprende tintes solidarios. Cada año los visitantes pueden pedir un deseo lanzando una moneda a las diversas fuentes que hay en la instalación; deseos que terminan ayudando a los que más lo necesitan, ya que los fondos recogidos van a parar a manos de ONGs locales que hacen un buen uso de las donaciones.

Posicionado y consolidado uno como referente navideño de la ciudad, es también un reclamo turístico de primer nivel y un motor dinamizador del comercio de Xàtiva que el año pasado registró un promedio diario de visitas de 4.898 personas, lo que supuso un incremento del 27% respecto del promedio diario del año anterior. Por ello, este año el consistorio continuará apostando por promocionarlo fuera de la comarca con el objetivo de darlo a conocer en puntos estratégicos y aumentar las buenas cifras de 2017.

Para celebrar su inauguración, la concejalía de Parques y Jardines ha organizado una gran fiesta infantil que comenzará a las seis de la tarde del sábado 15 de diciembre en la Plaza la Bassa. Desde aquí los asistentes saldrán en pasacalle acompañados por el Hombre dels Nassos, zancos, hadas y la batucada de Rytmus hasta llegar a la puerta del Ayuntamiento donde, tras inaugurar el Belén, comenzará el concierto del grupo Canta Canalla, que hará bailar y divertirse a grandes y pequeños. En la Alameda habrá un photocall y palomitas gratuitas para todos.

INAUGURACIÓN (PROGRAMACIÓN)
18: 00h Pasacalles con el Home dels Nassos y la batucada de Rytmus desde la Plaza la Bassa hasta el Belén
19: 00h Inauguración del Belén
19: 15h Concierto de Canta Canalla

No hay comentarios

Dejar respuesta