Xàtiva i el Pacte Territorial Costera-Canal oferiran assessorament a la joventut emprenedora

L’Oficina EmprenJove comptarà amb personal tècnic especialitzat i s’ubicarà els dimecres a la Casa de la Joventut

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí un nou servei per impulsar l’emprenedoria entre la gent jove de Xàtiva i de les comarques del voltant, i que porta per nom Oficina EmprenJove, la qual ha estat creat conjuntament entre el propi Ajuntament i el Pacte Territorial la Costera-Canal, del qual forma part la Mancomunitat Costera-Canal.

«Aquest és l’exemple de la suma d’esforços de diferents administracions. La Casa de la Joventut porta molts anys sent un referent comarcal en quant a l’oferiment de serveis per a la població juvenil, i la intenció d’aquesta Oficina és la d’una atenció personalitzada per a cada persona jove que s’anime a emprendre», ha manifestat la regidora de Joventut Lena Baraza.

L’oficina EmprenJove oferirà assessorament, acompanyament, orientació, informació, formació i suport des d’un punt de vista personalitzat a totes les persones joves que vulguen agafar el camí de l’ocupació per compte propi, ajudant entre d’altres en la decisió d’estructura jurídica de l’empresa, en els diferents tràmits, en la creació de la idea i del pla de negoci, el pla de màrqueting, estudis de viabilitat i orientació en la cerca de finançament (tant des d’ajudes públiques com de l’àmbit privat); a més d’impulsar jornades formatives al voltant de l’emprenedoria.

La presidenta de la Mancomunitat Maria José Tortosa ha destacat que «aquest conveni amb l’Ajuntament permet posar els nostres tècnics a disposició de la regidoria de Joventut de Xàtiva per a fomentar l’ocupació i donar una major accessibilitat a l’emprenedoria, que sempre és una decisió costosa. És un projecte molt potent i esperem que se sume a ell la joventut de Xàtiva així com també de la resta de la Costera i de la Canal».

Aquesta Oficina s’emmarca entre les accions del Pla Millenial de Xàtiva i estava prevista per a 2022 però les sinergies entre els departaments han permés avançar la seua implantació. Cal tindre present que una de les mancances territorials detectades durant l’elaboració del Pla Millenial era la de joves autònoms o disposats a treballar per compte propi, ja que actualment, segons dades del Consell de la Joventut d’Espanya i del Consell Valencià de la Joventut, el 90,6% de les persones joves treballen per compte aliè mentre que tan sols el 5,8% ho fan en règim d’autònom.

Aquesta eina compta amb el recolzament del pacte Territorial la Costera- la Canal, que té com a un dels principals objectius treballar per reduir la desocupació. «L’estratègia i el diagnòstic territorial va traure a la llum la necessitat de promoure la cultura de l’emprenedoria i de recolzar a l’emprenedor», ha explicat la tècnica i responsable dels projectes del Pacte Beatriz Sancho, qui ha afegit que «no sols parlem de l’autònom, sinó també d’altres formes jurídiques, pel que ens vam aliar amb l’Ajuntament de Xàtiva i el seu Pla Millenial per a que tot aquell que tinga una idea vinga a aquesta oficina per tal d’ajudar-lo per a desenvolupar-la com a idea de negoci».

El servei s’oferirà els dimecres a la Casa de la Joventut de Xàtiva, a través de personal tècnic especialitzat. Els usuaris han de ser menors de 35 anys, de Xàtiva o d’altra localitat de les comarques de la Costera i de la Canal de Navarrés, i s’haurà de demanar cita prèvia obligatòria mitjançant el telèfon de la Casa de la Joventut o a través del correu electrònic joventut@ayto-xativa.es.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − 16 =