Xàtiva ha organitzat una sèrie d’actes en maig per celebrar el mes dels Museus

L’Ajuntament llança una programació especial a les xarxes socials per celebrar el Mes dels Museus a la ciutat

Xàtiva ha organitzat una sèrie d’actes en maig per celebrar el mes dels Museus, adaptant-se a les limitacions establertes amb motiu del confinament i l’estat d’alarma vigent, que dificulten la celebració d’actes presencials amb públic.

D’aquesta manera, des del departament de Cultura s’està duent a terme la gravació d’una sèrie de vídeos culturals, que es filmaran als cinc museus de Xàtiva (museu de l’Almodí, museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança, Museu del Corpus, Museu de la Col·legiata de la Seu i Museu Faller) amb la participació dels ballarins Pachi Fenollar i Rakel Ferrero, els quals dansaran per cadascun dels espais museístics.

A més a més, en cada vídeo un expert cultural explicarà alguna de les peces més destacades que es poden trobar a l’espai. El protagonista al Museu de l’Almodí serà el seu director Àngel Velasco, mentre que el tècnic de l’Arxiu Municipal Sergio Rubio serà l’encarregat de l’explicació al museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança. El museu de la Col·legiata de la Seu correrà a càrrec del doctor en Arquitectura Pablo Camarasa, mentre que la presidenta de l’Associació del Corpus Ana Perelló parlarà d’aquest museu. Per últim, el faller i estudiós del món de la cultura festiva Rafa Tortosa protagonitzarà la peça del museu faller.
«Els actes culturals segueixen suspesos i per això les circumstàncies ens obliguen a reinventar-nos. Hem preparat una sèrie de vídeos per commemorar el mes dels Museus, i també treballem en altres dates importants com ara el Corpus o la Crema de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.


En Castellà:

El Ayuntamiento lanza una programación especial en las redes sociales para celebrar el Mes de los Museos en la ciudad

Xàtiva ha organizado una serie de actos en mayo para celebrar el mes de los Museos, adaptándose a las limitaciones establecidas con motivo del confinamiento y el estado de alarma vigente, que dificultan la celebración de actos presenciales con público.

De este modo, desde el departamento de Cultura se está llevando a cabo la grabación de una serie de videos culturales, que se filmarán en los cinco museos de Xàtiva (museo de l’Almodí, museo de Bellas artes-Casa de l’Ensenyança, Museo del Corpus, Museo de la Colegiata de la Seu y Museo Fallero) con la participación de los bailarines Pachi Fenollar y Rakel Ferrero, los cuales danzarán por cada uno de los espacios museísticos.

Además, en cada video un experto cultural explicará alguna de las piezas más destacadas que se pueden encontrar en el espacio. El protagonista en el Museo de l’Almodí será su director Àngel Velasco, mientras que el técnico del Archivo Municipal Sergio Rubio será el encargado de la explicación al museo de Bellas artes-Casa de l’Ensenyança. El museo de la Colegiata de la Seu correrá a cargo del doctor en Arquitectura Pablo Camarasa, mientras que la presidenta de la Asociación del Corpus Ana Perelló hablará de este museo. Por último, el fallero y estudioso del mundo de la cultura festiva Rafa Tortosa protagonizará la pieza del museo fallero.

«Los actos culturales siguen suspendidos y por eso las circunstancias nos obligan a reinventarnos. Hemos preparado una serie de videos para conmemorar el mes de los Museos, y también trabajamos en otras fechas importantes como el Corpus o la Quema de Xàtiva», ha manifestado la concejala de Cultura, Raquel Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta