Xàtiva ha aprovat ja vora un centenar d’ajudes per a la reactivació econòmica de la ciutat

La Junta de Govern ha aprovat aquest dilluns la quarta remesa de pagaments de les ajudes Reactivem i la primera de les ajudes Parèntesi

La Junta de Govern de Xàtiva ha aprovat aquest dilluns la quarta remesa de pagaments pel que fa a les ajudes directes «Reactivem Xàtiva», i d’altra banda ha aprovat les primeres subvencions pel que fa a les Ajudes Parèntesi.

Cal recordar que les ajudes del Reactivem estan destinades al sector de l’hostaleria i als centres esportius de la ciutat que van haver de tancar el passat mes de gener degut a les resolucions del 5 i el 19 de gener de 2021 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que van suposar tancament perimetral de Xàtiva; mentre que les ajudes Parèntesi van dirigides als sectors més afectats per la pandèmia i estan finançades entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el propi Ajuntament.

Pel que fa a les ajudes «Reactivem Xàtiva», s’han aprovat deu noves sol·licituds per un import total de 16.933 euros arribant fins als 124.000 euros (un 31% del total pressupostat en aquest capítol del Pla Reactivem Xàtiva). En canvi, s’han desestimat sis sol·licituds per motius com ara no haver cessat la seua activitat o no haver-ho acreditat, o per presentar la sol·licitud fora de termini.

D’altra banda, la comissió de valoració ha aprovat les primeres 22 sol·licituds de les ajudes Parèntesi, que oscil·len entre els 1.000 i els 3.400 euros. En total, en aquest primer pagament d’aquestes ajudes s’ha invertit un total de 56.800 euros. Per contra, s’han desestimat dotze sol·licituds per no trobar-se el domicili fiscal del negoci a Xàtiva o no correspondre a algun dels negocis que poden adherir-se a aquestes ajudes.

En xifres globals, l’Ajuntament de Xàtiva ha atès ja un total de 99 sol·licituds dels diferents negocis i establiments de la ciutat que han demandat alguna de les ajudes, per un import total de 180.800 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 + 7 =