Xàtiva exhibeix el seu potencial turístic en FITUR

L’Ajuntament presentarà el nou Espai Borja i el cartell de Nits al Castell 2019 i celebrarà un showcooking
L’Ajuntament de Xàtiva estarà present un any més en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) per a donar a conèixer el seu ampli patrimoni turístic que converteix a la ciutat en una de les més visitades de la Comunitat Valenciana. Des de la regidoria de Turisme del Ajuntament de Xàtiva s’ha treballat molt intensament els últims mesos per a preparar la presència de la localitat en el certamen de 2019, en el qual tindran lloc importants presentacions com el cartell del festival Nits al Castell 2019, o el nou Espai Borja. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, estaran presents en la fira des del dimecres 23 al divendres 25 de gener.

Nits al Castell 2019
FITUR serà l’escenari de la presentació, dimecres que ve, del cartell del festival Nits al Castell 2019, que enguany comptarà amb flamenc, música en català o artistes emergents d’altíssima qualitat, entre altres novetats. El festival és sens dubte un dels reclams turístics més importants de la ciutat, que atrau cada any a milers de visitants el mes d’agost.

Nou Espai Borja
El dijous 24 de gener es presentarà també el nou Espai Borja, una de les accions que s’han desenvolupat en el marc del conveni signat amb Turisme Comunitat Valenciana, que pretén posar en valor el llegat de la família Borja (Borgia, en italià) i atraure visitants interessats aquest argument històric, que podran recórrer el monumental centre de la ciutat seguint la «Ruta dels Borja». Per a completar la jornada del dijous, el Ajuntament de Xàtiva celebrarà al migdia un showcooking amb un producte autòcton que s’utilitza moltíssim en les cuines de la localitat.

Ruta dels Borja
La Ruta dels Borja consta d’un recorregut per onze punts singulars de la ciutat, que permetran al visitant introduir-se en l’ambient urbà i conèixer els edificis relacionats amb la insigne família que va donar al món a dos Papes valencians, Calixt III i Alexandre VI i a un sant, San Francesc de Borja, a més d’innombrables personatges il·lustres.

Aquesta ruta forma part de la marca turística «Territori Borja», en la qual participen diversos municipis vinculats a la família, com Xàtiva, Gandia o Castellnovo, entre altres. La marca «Territori Borja» forma part de l’estratègia CreaTurisme de Turisme Comunitat Valenciana, un projecte que aposta per incentivar el desenvolupament de nous productes turístics comptant amb empresaris i agents vinculats en la presa de decisions, així com donar visibilitat al patrimoni, que avui dia roman viu a través d’aquestes rutes temàtiques.

Autobús gratuït per a professionals
Per a tots els professionals del sector turístic que desitgen acudir a FITUR, la regidoria de Turisme ha posat en marxa un servei d’autobusos gratuït. Les places es poden reservar en l’Oficina de Turisme de la localitat situada al costat de la Font del Lleó, tant en persona com per telèfon o per correu electrònic, fins al dia 22 de gener.


En Castellà:

Xàtiva exhibe su potencial turístico en FITUR

hospital-espai-borja

– Servicio gratuito de autobuses para los profesionales que deseen acudir al certamen.

El Ajuntament de Xàtiva estará presente un año más en la Feria Internacional del Turismo (FITUR) para dar a conocer su amplio patrimonio turístico que convierte a la ciudad en una de las más visitadas de la Comunitat Valenciana. Desde la concejalía de Turismo del Ajuntament de Xàtiva se ha estado trabajando muy intensamente los últimos meses para preparar la presencia de la localidad en el certamen de 2019, en el que tendrán lugar importantes presentaciones como el cartel del festival Nits al Castell 2019, o el nuevo Espai Borja. El alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda y la concejal de Turismo, Mariola Sanchis, estarán presentes en la feria desde el miércoles 23 al viernes 25 de enero.

Nits al Castell 2019
FITUR será el escenario de la presentación, el próximo miércoles, del cartel del festival Nits al Castell 2019, que este año contará con flamenco, música en catalán o artistas emergentes de altísima calidad, entre otras novedades. El festival es sin duda uno de los reclamos turísticos más importantes de la ciudad, que atrae cada año a miles de visitantes en el mes de agosto.

Nuevo Espai Borja
El jueves 24 de enero se presentará también el nuevo Espai Borja, una de las acciones que se han desarrollado en el marco del convenio firmado con Turisme Comunitat Valenciana, que pretende poner en valor el legado de la familia Borja (Borgia, en italiano) y atraer a visitantes interesados este argumento histórico, que podrán recorrer el monumental centro de la ciudad siguiendo la “Ruta de los Borja”. Para completar la jornada del jueves, el Ajuntament de Xàtiva celebrará a mediodía un showcooking con un producto autóctono que se utiliza muchísimo en las cocinas de la localidad

Ruta de los Borja
La Ruta de los Borja consta de un recorrido por once puntos singulares de la ciudad, que permitirán al visitante introducirse en el ambiente urbano y conocer los edificios relacionados con la insigne familia que dio al mundo a dos Papas valencianos, Calixto III y Alejandro VI y un santo, San Francisco de Borja, ademas de innumerables personajes ilustres.

Esta ruta forma parte de la marca turística “Territorio Borja”, en la que participan varios municipios vinculados a la familia, como Xàtiva, Gandia o Castellnovo, entre otros. La marca “Territorio Borja” forma parte de la estrategia CreaTurisme de Turisme Comunitat Valenciana, un proyecto que apuesta por incentivar el desarrollo de nuevos productos turísticos contando con empresarios y agentes vinculados en la toma de decisiones, así como dar visibilidad al patrimonio, que hoy en día permanece vivo a través de estas rutas temáticas.

Autobús gratuito para profesionales
Para todos los profesionales del sector turístico que deseen acudir a FITUR, la concejalía de Turismo ha puesto en marcha un servicio de autobuses gratuito. Las plazas se pueden reservar en la Oficina de Turismo de la localidad situada junto a la Font del Lleó, tanto en persona como por teléfono o por correo electrónico, hasta el día 22 de enero.

No hay comentarios

Dejar respuesta