Xàtiva executa noves obres de millora a tres parcs infantils de la ciutat

Està prevista la inversió de 180.000€ en noves reformes de zones de jocs infantils, amb ajudes del pla d’inversions de la Diputació

Xàtiva, 14 d’abril del 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva ha tornat a dur a terme una obra de millora en tres parcs infantils de la ciutat. Concretament, els instal·lats als jardins d’Anita la Comare, Espanyoleto i Sariers. L’obra, que ha tingut un termini d’execució de tres mesos, es va adjudicar a l’empresa Saludes Parques Infantiles, S.L., per un import de 48.157,19 euros. A més, l’ajuntament té previst emprendre una inversió de 180.000 euros en millores de 10 parcs infantils més de la ciutat, per a això ja s’ha sol·licitat una subvenció de 85.000 euros a la Diputació de València, en el marc del seu pla d’inversions 2022 -2023.

En general, l’actuació ha consistit en la renovació completa dels terres per instal·lar paviment continu de seguretat per a l’absorció d’impactes. Aquesta mena de sòl encoixinat s’ha realitzat in situ, mitjançant l’aplicació de diverses capes de grànuls de cautxú. La instal·lació s’ha efectuat atenent els criteris establerts per la normativa, tenint en compte paràmetres com l’alçada crítica de caiguda.

També es farà la pintura dels elements dels parcs infantils, així com la reposició dels taps de seguretat de les diferents estructures que conformen els jocs. Per a la realització de les tasques pròpies de les obres de millora dels parcs infantils, s’ha procedit al desmuntatge dels elements prèviament existents, inclosos els elements de subjecció, traslladant-se per a la recollida i posterior reutilització.

L’actuació ha servit per incloure-hi alguns nous jocs. Per exemple, al parc de l’Espanyoleto s’ha condicionat un gronxador doble amb seient d’integració i seient pla. També s’ha instal·lat un nou joc compacte amb forma de saltamartí, compost per un tobogan amb forma de tub, amb tubs lliscants en forma de potes, xarxa per enfilar-se, escaleta per pujar al joc, plataforma superior i potes amb plataformes giratòries.

En el cas del jardí de Sariers, s’hi ha instal·lat un joc de moll per a xiquetes i xiquets entre 2 i 8 anys, proveït de dispositius anti-pessic.

No hay comentarios

Dejar respuesta