Xàtiva estudia ampliar a les vesprades el servei de soterrament

La manca d’aquest servei obliga als familiars a haver d’esperar fins a dos dies per tal de poder efectuar aquest últim tràmit

 L’Ajuntament de Xàtiva està estudiant de cara al 2020 l’ampliació de l’horari de realització de soterrament a les vesprades, segons ha indicat el regidor de Cementeri Ignacio Reig.

Entre les qüestions que s’estan plantejant està la negociació per tal d’incrementar la disponibilitat dels treballadors del cementeri per tal d’atendre els decessos que es produeixen de vesprada, i que hui en dia provoquen que es demore fins a 48 hores el soterrament corresponent, obligant a una vetla més extensa. Fins ara s’ha produït la circumstància que, al no haver transcorregut 24 hores des del moment de la mort, el soterrament s’havia de posposar fins al dia següent, amb les conseqüents molèsties per a familiars en aquest últim tràmit.

Les funeràries consultades pel consistori també s’han mostrat a favor, ja que d’aquesta manera es produirà un estalvi considerable d’energia en les seues instal·lacions, especialment en els mesos d’estiu.

«L’increment d’aquests serveis està previst per al 2020, perquè hem detectat que la manca de servei de soterrament per les vesprades moltes vegades obliga als familiars a haver d’esperar fins a dos dies», ha expressat el regidor de Cementeri Ignacio Reig, qui ha afegit que «després de consultar-ho amb els professionals i els familiars, creguem que serà molt positiu que una vegada es produïsca el decés d’una persona, es puga soterrar al dia següent estalviant malestar tant a nivell personal com econòmic».


Xàtiva estudia ampliar a las tardes el servicio de entierro

La falta de este servicio obliga a los familiares a tener que esperar hasta dos días para poder efectuar este último trámite

El Ayuntamiento de Xàtiva está estudiando de cara al 2020 la ampliación del horario de realización de entierros por las tardes, según ha indicado el concejal de Cementerio Ignacio Reig.


Entre las cuestiones que se están planteando está la negociación para incrementar la disponibilidad de los trabajadores del cementerio para atender los decesos que se producen por la tarde, y que hoy en día provocan que se demore hasta 48 horas el entierro correspondiente, obligando a un velatorio más extenso. Hasta ahora se ha producido la circunstancia que, al no haber transcurrido 24 horas desde el momento de la muerte, el entierro se tenía que posponer hasta el día siguiente, con las consecuentes molestias para familiares en este último trámite.


Las funerarias consultadas por el consistorio también se han mostrado a favor, puesto que de este modo se producirá un ahorro considerable de energía en sus instalaciones, especialmente en los meses de verano.


«El incremento de estos servicios está previsto para el 2020, porque hemos detectado que la carencia del servicio de entierro por las tardes muchas veces obliga a los familiares a tener que esperar hasta dos días», ha expresado el concejal de Cementerio Ignacio Reig, quien ha añadido que «después de consultarlo con los profesionales y los familiares, creemos que será muy positivo que una vez se produzca el deceso de una persona, se pueda enterrar al día siguiente ahorrando malestar tanto a nivel personal como económico».

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − trece =