Xàtiva estrena la pel·lícula-documental dedicada a la memòria de l’ex Conseller Bosch i Morata

Xàtiva estrena la pel·lícula-documental dedicada a la memòria de l’ex Conseller de Cultura Bosch i Morata

La cita tindrà lloc al Gran Teatre demà a les 20 de la vesprada, i comptarà amb la presència dels directors Rafa Alborch i Miquel Notari

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest dimecres 5 de febrer, a partir de les 20 de la vesprada, l’estrena de la pel·lícula-documental «Bosch i Morata. Sempre els 4», que tracta la vida i l’exili d’aquesta destacada figura cultural i política de la II República al territori valencià, i natural de Xàtiva.

La presentació contarà a més amb un cinefòrum en el que participaran els directors del film: Miquel Notari i Rafa Alborch. Aquest últim ja va estar present la passada setmana en la inauguració de l’exposició «Dues guerres, un record» a la Casa de Cultura de Xàtiva, en una mostra en la que es pot visitar una nodrida representació de documents i materials propietat de Bosch i Morata, que van marcar la seua vida tant a València com posteriorment a Mèxic, on va morir.

La pel·lícula documental, que compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, ha estat rodada a llocs com ara Xàtiva -on va nàixer el protagonista-, i també a Mèxic, on es va exiliar en 1938 fins la seua mort dotze anys més tard. El treball es centra en la història de la seua emigració a Amèrica, i compta entre d’altres amb el testimoni del cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura.

L’Ajuntament de Xàtiva ha participat en aquest projecte mitjançant una subvenció de 6.000 euros per a la seua filmació, a càrrec de Endora Producciones, en un llargmetratge que respon a raons de caràcter de recuperació de la memòria, imperatiu marcat per la Llei 14/2017 del 10 de novembre de Memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

La pel·lícula tornarà a projectar-se el dijous 6 de febrer a les 11:30, en una sessió especial destinada als instituts de la ciutat, i que comptarà també amb la presència dels directors Rafa Alborch i Miquel Notari.

Les entrades per a poder accedir a la projecció, que són totalment gratuïtes però amb aforament limitat, es poden adquirir en la Casa de Cultura de Xàtiva.


En Castellà:

Xàtiva estrena la película-documental dedicada a la memoria del ex Conseller de Cultura Bosch i Morata

La cita tendrá lugar en el Gran Teatro mañana a les 20 de la tarde, y contará con la presencia de los directores Rafa Alborch y Miquel Notari

El Gran Teatro de Xàtiva acogerá este miércoles 5 de febrero, a partir de las 20 de la tarde, el estreno de la película-documental «Bosch i Morata. Sempre els 4», que trata la vida y el exilio de esta destacada figura cultural y política de la II República en el territorio valenciano, y natural de Xàtiva.


La presentación contará además con un cinefórum en el que participarán los directores del film: Miquel Notari y Rafa Alborch. Este último ya estuvo presente la pasada semana en la inauguración de la exposición «Dos guerres, un record» en la Casa de Cultura de Xàtiva, en una muestra en la que se puede visitar una nutrida representación de documentos y materiales propiedad de Bosch y Morata, que marcaron su vida tanto en València como posteriormente en México, donde murió.


La película documental, que cuenta con la colaboración del Instituto Valenciano de Cultura, ha sido rodada a lugares como Xàtiva -donde nació el protagonista-, y también en México, donde se exilió en 1938 hasta su muerte doce años más tarde. El trabajo se centra en la historia de su emigración a América, y cuenta entre otros con el testimonio del cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura.


El Ayuntamiento de Xàtiva ha participado en este proyecto mediante una subvención de 6.000 euros para su filmación, a cargo de Endora Producciones, en un largometraje que responde a razones de carácter de recuperación de la memoria, imperativo marcado por la Ley 14/2017 del 10 de noviembre de Memoria democrática y para la convivencia de la Comunidad Valenciana.


La película volverá a proyectarse el jueves 6 de febrero a las 11:30, en una sesión especial destinada a los institutos de la ciudad, y que contará también con la presencia de los directores Rafa Alborch y Miquel Notari.


Las entradas para poder acceder a la proyección, que son totalmente gratuitas pero con aforo limitado, se pueden adquirir en la Casa de Cultura de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 1 =